GRBIN: Obećani pakao je krenuo

SDP-ovac Peđa Grbin gostovao je u emisiji Veto Sanjina Spanovića na Jabuci TV, te je komentirao prvih sto dana Vlade. Istaknuo je da je SDP toliko jaka oporba da je napravio više u tri mjeseca nego HDZ u protekle četiri godine.

“U ova tri mjeseca smo pokrenuli više inicijativa nego što je HDZ poduzeo u četiri godine. Mislim da smo bili dobri, ali možemo puno više sada kada se prestajemo baviti svojim unutarstranačkim izborima”, rekao je Grbin, a na pitanje jesu li se u tih 100 dana previše bavili sami sobom odgovorio je kako nisu, makar je tako nešto bilo neminovno.

“Na sve što je Vlada radila mi smo odgovorili s nekim našim aktivnostima. Sada ćemo to dignuti na još jedan viši nivo. Pakao koji im je obećao Zoran Milanović je krenuo i taj pakao će se nastaviti, na građanima je da ocjene da li je to ono što su od nas očekivali”, kazao je Grbin.

Grbin, koji je i sam autor nekoliko zakonskih prijedloga koje je SDP poslao u proceduru, odbija tezu da su ti zakoni sredstvo testiranja MOST-a kako bi se vidjelo mogu li SDP i MOST surađivati.

“Ti zakoni imaju više razloga zašto se upućuju u proceduru. Prvi je da pokažemo kako je ova vlada neaktivna. Mi se obraćamo hrvatskim građanima i pokazujemo što bi bilo da je SDP i dalje na na vlasti. Mislim da je Most u ovom trenutku, neću reći nebitan, ali postoje sve manje relevantan. Od trenutka odkad su izabrani, njihov broj zastupnika smanjuje se po stopi od jednog zastupnika mjesečno, i samo po tom osipanju postaju sve manje i manje bitni”, tvrdi Grbin i dodaje da je SDP spreman za eventualne prijevremene izbore, piše N1.

Izvor: Narod.hr/N1

Odgovori

Skip to content