RAZLOG ĆE VAS ŠOKIRATI: Britanska vlada u brizi za LGBT turiste, oglasio se i Obama

Britanska vlada izdala preporuku da LGBT turisti ne putuju u neke države SAD jer im mogu biti povrijeđena prava – a razlog će vas šokirati!

OGLASIO SE I OBAMA – Britanski Foreign Office izdao je nove smjernice za britanske turiste, u kojima upozorava “LGBT putnike” da njihova prava mogu biti povrijeđena u “konzervativnim” SAD zakonima o privatnosti u javnim kupatilima i WC-ima, i preporučuju građanima da se obrate lobiju koji podržava Hillary Clinton i koji vodi kampanju protivh tih zakona, “za više informacija”.

Ovime se zapravo i vlada njezinog veličanstva na neki način uključila u predizbornu utrku u SAD, naravno na strani Hillary Clinton. 21. travnja ove godine objavljene su smjernice Foreign Officea, britanskog ministarstva vanjskih poslova, u kojima se navodi da “LGBT putnicima” mogu biti “povrijeđena ljudska prava” u državama poput Sjeverne Karoline, gdje su usvojeni zakoni kojima se traži da biološki muškarci ne ulaze u ženske toalete. Slično upozorenje već otprije postoji za zemlje poput Rusije i Turske, gdje homoseksualci mogu biti napadnuti, kažu Englezi, zbog “nedoličnog odijevanja” ili javnog izražavanja svojih sklonosti istom spolu.

“LGBT putnici mogu biti oštećeni zakonima nedavno usvojenim u državama Sjeverna Karolina i Missisipi”, upozoravaju nove smjernice. “Molimo vas da prije putovanja pročitate naše opće preporuke za LGBT zajednicu (link gore). Na stranicama “Human Rights Campaign” možete pronaći više o LGBT pitanjima u SAD”, savjetuje Foreign Office.

Link vodi izravno na stranice HCR-a, ljevičarske nevladine organizacije koja se bavi lobiranjem za demokrate, a jedne američke novine (The Atlantic) je opisuju kao “pokroviteljsko krilo Demokratske stranke, uspostavljeno prvenstveno kako bi svojim članovima osiguralo posao u budućim demokratskim vladama”… Zanimljivo je međutim da su oni devedesetih lobirali protiv istospolnih brakova, jer je Clintonova administracija bila protiv. Trenutno vodstvo kontrolira Hillary Clinton, i oni su trenutno spin-doktori demokratskog establišmenta.

HRC je nedavno podržala Hillary za predsjednicu, te pokrenula žestoku kampanju protiv, kako oni kažu, “skandaloznih i nečuvenih” zakona u Missisipiju i Sjevernoj Karolini, koji “diskriminiraju transrodne osobe”. Odnosno, “fašističkih” zakona koji zabranjuju odraslim muškarcima da ulaze u ženske zahode. Dokle ide borba protiv tog fašizma vidi se iz primjera bejzbolske legende Curta Schillinga koji je dobio otkaz na ESPN-u, sportskoj TV, jer se usprotivio tom zakonu i rekao da je “muškarac muškarac, bez obzira na sve”.

Zakon nije donesen bez razloga – neki su seksualni predatori glumili “transrodne” osobe i napadali djevojčice u ženskim WC-ima. U Seattleu je muškarac, pozivajući se na zakone koji tzv. “transrodnim” osobama omogućavaju pristup, ušao u svlačionicu rekreacijskog centra dok su se male djevojčice presvlačile za trening plivanja, i počeo se skidati. Žene su pozvale osoblje, koje je muškarcu naredilo da ode, a on je rekao da se “zakon promijenio i on ima pravo tu biti”. Sukladno novom zakonu, koji štiti prava “transrodnih osoba”, nitko nije zvao policiju, a muškarac je – nastavio dolaziti kako bi gledao djevojčice dok se presvlače i idućih dana. U Torontu, u Kanadi, Christopher Hambrook koji je tvrdio da je “transrodan” je uhićen i osuđen na zatvorsku kaznu zbog seksualnog napada na jednu ženu u tuš kabinama u skloništu za žene, a pristup je dobio kao “Jessica”.

U Virginiji, voajer Richard Rodriguez je uhvaćen dok je snimao dvije žene i petogodišnjakinju u ženskom zahodu gdje je ušao preodjeven u ženu. Na što po zakonu ima pravo u toj državi. On je više puta i prije bio pred sudom zbog sličnih stvari, a naročito ga zanimaju male curice. Zabilježeno je još takvih slučajeva, naročito po studentskim domovima.

Zakon, napomenimo, ne zabranjuje ulazak u ženski WC, kako je to objasnio guverner Pat McCrory iz Virginije, “stvarno transrodnim osobama” – onima koji su prošli operaciju promjene spola i dokumenti im glase na ženu, već je, kaže on, usmjeren protiv seksualnih predatora i nije mu svrha diskriminacija.

No, Barrack Obama se ne da smesti, i dan nakon što je Foreign Office izdao upozorenje, obratio se naciji povodom zakona izglasanih u Sjevernoj Karolini i Missisipiju koji zabranjuju ulazak u javna kupatila i zahode osobama spola za koji nisu namijene, nazvavši ih “pogrešnima” i preporučivši da se ti zakoni povuku. Obama je te primjedbe dao tijekom presice u Londonu, s britanskim premijerom Cameronom, kad su ga upitali o preporukama Foreign Officea. “Ja također mislim da su ti zakoni pogrešni i da ih treba opozvati”, rekao je, i dodao da se, iako su zakone donijeli “dobri ljudi”, ne slaže s njihovim argumentima. “Iako uvažavam drukčije mišljenje, mislim da je važno da ne šaljemo poruku da je bilo tko u SAD tretiran drukčije”. No, zašto bi, stvarno, netko trebao biti tretiran drukčije od ostalih muškaraca samo zato što voli nositi haljine?

On je rekao da su novi zakoni primjer gdje lokalne vlasti donose zakone koji ne odražavaju nacionalne poglede o tome koje WC-e i svlačionice transrodne osobe mogu zakonito koristiti. On je također stao u obranu gostoljubivosti SAD, i rekao da će britanski turisti biti “dobro tretirani” ako unatoč preporukama posjete SAD. David Cameron je također osudio nove zakone, rekavši da nisu imali dvojbi kad su donosili preporuke. “Mi smatramo da trebamo koristiti zakone da bismo ukinuli diskriminaciju, a ne da bismo je pojačali ili zaštitili”, rekao je.

No, ono što Cameron nije uspio objasniti je zašto se to u Engleskoj smatra pitanjem “ljudskih prava”, jer u samoj Britaniji ionako nema zakonske zaštite muškaraca koji se identificiraju kao žene, a žele koristiti – ženski WC… a isto tako, Britanska vlada nije izdala nikakvo upozorenje ni smjernice za, primjerice, muškarce islamske vjere koji bi željeli koristiti ženski WC u britanskim džamijama, gdje im je to, naravno, strogo zabranjeno…

Autor: Marcel Holjevac/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content