Hoćemo li mi Hrvati opet vratiti Isusa u Europu!?

Poglavar, ujedno i vrhovni zapovjednik generalštaba, izlegao se vragu ispod repa pa izmilio na površinu kao sluga pokorni te prodorne inteligencije, raspomamljene mašte, sadističkih nagona, paklene mržnje i razaračke snage. Zove se Big Brother (po naški Veliki Brat, ali hrvatski jezik nam više nije in, trendy i cool, a nerazumljiv je i premijeru koji nam je odnekuda došetao i rekao da je sve good.)

Skupljena je probrana ekipa ljudskih izroda i moralnih karikatura. S odličnim uspjehom završili su brzi kurs za ‘korisne idiote’. Tupani i glupani znaju s kim tikve sade, a očekuju poštedu. Sudbina im je zapečaćena – među normalne nema povratka, kod Sotone imaju vijek trajanja.

Ustoličen je Bog Novoga doba: ‘money, money, money, makes a world go round’. Novac može sve kupiti i sve uništiti.

Big Brother zadovoljno javlja u tamu brloga – dobro smo zakuhali, ne zna se tko će koga, a nadamo se svak’ svakoga. Vrag u jazbini uživa – okrene li, npr. u Hrvatskoj, HTV, ili RTL ili TV NOVU ili Al Jazeeru – svi objavljuju što je programirao. Zadovoljan je podaništvom svih medija po Selu, ali Hrvati su nenadmašni – kako su sve lijepo shvatili, pa prihvatili i emitiraju: red jadnih izbjeglica sa istoka koje valja primiti iz humanih razloga, red bogatih investitora sa zapada koje valja primiti iz geopolitičkih razloga, red židovskih stalnih kritika, koje valja respektirati iz svih mogućih razloga. A kada pravi razlozi završe posao, na ekranima će biti mrak i muk. Rok službe istekao je za đavolje suradnike!

Slutimo, a i sve više znamo, da je taj proces nabujao, dogurao do postrojavanja pred III. svjetski rat.

Ali ostati će bijeli papir, svjetlo sunca i smjelost ljudi okupljenih u klupko života pod zaštitom ‘Gospe posrednice svih milosti’, na crtežu Ivana Meštrovića.

Domovinski rat pokazuje da može pobijediti obrana. Gnjev pravednika! Gnjev prevarenih! Možda ćemo mi, narod dugovjekoga predziđa kršćanstva, vratiti Isusa u Europu, a vojske osvajača vratiti odakle su došle. Za uspomenu poklonit ćemo im sliku i priču gdje je sve loše počelo, a gdje će sve dobro završiti – na Pelješkome mostu koji čuvaju Stepinčevi anđeli. Svetost je jača od pakla, kao što je svjetlost jača od tame.

Do čitanja! (Dakako, na hrvatskome jeziku).

Branka Šeparović, Hrvatski tjednik/croative.net

Odgovori

Skip to content