ŠKORIĆ: Velikosrbi i jugonacionalisti ‘cipelare’ Komaricu zbog istine!

OŠTRO OSUDIO NAPADE – Postoje brojni dokumenti i snimci, kao i niz sudskih presuda, koje srpski čelnici u BiH očito ne priznaju i ne dopuštaju niti da se to spomene, poručuje Škorić

Prvi čovjek splitskog HDZ-a oštro je osudio linč na biskupa Komaricu zbog usporedbe zločina u Bleiburgu i Banjoj Luci.

“Podsjećanje na nedužne žrtve, progone i stradanja nije uvreda, već istina i obveza!

Najoštrije osuđujem napade i neprilično političko ‘cipelarenje’ biskupa Komarice od strane predsjednika etinteta Republike Srpske Milorada Dodika, raznih velikosrba i jugonacionalista, samo zbog toga što je biskup usudio ukazati na nepobitne činjenice kako su Hrvati na području Banja Luke, Posavine i cijelog etinteta RS u proteklom ratu u BiH bili izvrgnuti progonima i stradanjima. Istina ne smije biti uvreda ni za koga, jer za to odgovornost ne snosi cijeli srpski narod, već pojedinci koji su u ratu posegnuli za pravom jačega i počinili stravične zločine.

O projerivanjima i zločinima nad Hrvatima u BiH, čiji je broj prepolovljen u BiH – a samo iz Republike Srpske je protjerano 158 856 Hrvata, postoje brojni dokumenti i snimci, kao i niz sudskih presuda, koje srpski čelnici u BiH očito ne priznaju i ne dopuštaju niti da se to spomene, već su kao čopor vukova krenuli napadati i vrijeđati biskupa samo zato što se usudio izreći istinu. Etintet Republika Srpska stvorena je na progonu Hrvata i Bošnjaka, a onih dva posto preostalih nemaju nikakvih prava. Nijedan prostor na području bivše države nije toliko etnički očišćen, a nismo čuli da se Dodig ikada zbog toga ispričao.

S druge strane u Srbiji su čak ustanovili Dan žalosti zbog ‘proteranih s Olujom’, a u toj laži svesrdno im pomažu petokolonaški jugonacionalisti u Hrvatskoj. Sve to, opet, unatoč dokumentima, snimcima pa i sudskim presudama koje potvrđuju kako su Srbi iz Hrvatske sami planski pobjegli! Unatoč tim činjenicama srbijanska vlast te laži uporno širi i ponavlja, posebice na diplomatskom polju, a dolaze i mlađi koji nisu svjedoci tih događaja, pa ta nakaradna logika laganja srpskih vođa postupno se, na žalost, prihvaća kao istina.

Ne znamo do kada će postojati ti dvostruki aršini?!
Ispada da se o stravičnim zločinima nad Hrvatima u početku rata Hrvatskoj i BiH, kao i o nezabilježenom etičkom čišćenju ne bi smjelo niti govoriti.

Krajnje je vrijeme da prekinemo s hrvatskom šutnjom o sudbini hrvatskoga naroda u BiH.

Tražimo utvrđivanje pune istine o brojnim zločinima i protjerivanjima Hrvata, što je potvrdio i sam Haaški sud i brojne druge presude, jer bez utvrđivanja i prihvaćanja pune istine, sa svih strana, nema pomirenja i suživota na tim prostorima. Zato Hrvatska danas treba Danom sjećanja obilježiti progon Hrvata iz Banja Luke i drugih dijelova BiH, jer od zločina je još gori zaborav”, smatra Petar Škorić.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content