Na stranu biskupa Komarice stala Islamska zajednica iz BiH!

“Islamska zajednica odbacuje sve pritiske i ucjene koje se vrše nad ovim dobrim, časnim i plemenitim čovjekom“, piše među ostalim u izjavi Rijaseta.

I dok napadi od strane Milorada Dodika na biskupa Komaricu ne jenjavaju, na biskupovu je stranu stalo poglavarstvo Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, davši mu punu potporu, oštro osudivši napade kojima je posljednjih dana izložen zbog podsjećanja na progone i stradanja Hrvata na području Banje Luke i usporedbe s Bleiburgom.

„Islamska zajednica u BiH visoko cijeni ličnost biskupa Franje Komarice. On je svojim likom i djelom pokazao da je dostojan poštovanja kao biskup, kao vjernik- katolik i kao čovjek”, istaknuto je u izjavi Rijaseta IZ u BiH objavljenoj u Sarajevu, pišu BiH mediji.

Poglavarstvo Islamske zajednice u BiH podsjetilo je kakvu je časnu ulogu biskup Franjo Komarica odigrao tijekom rata, napomenuvši da je on “u najtežim danima u Banjoj Luci ostao uz svoj narod i zajedno sa rahmetli (pokojnim) banjolučkim muftijom Ibrahimom Halilovićem bio nada katolicima i muslimanima u ovom gradu. Islamska zajednica odbacuje sve pritiske i ucjene koje se vrše nad ovim dobrim, časnim i plemenitim čovjekom“, piše među ostalim u izjavi Rijaseta.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content