LEKOVIĆ BRANI BITORAJCA: Iznenađeni?

Nakon što je snimio satirični video-uradak “Mi Hrvati”, obradu pjesme “Sound of silence” u satiričnu “Mi Hrvati”, glumac Rene Bitorajac doživio je niz negativnih komentara i uvreda na društvenim mrežama.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) priopćilo je da je zgroženo prilogom o poznatom hrvatskom glumcu Reneu Bitorajcu u emisiji “Bujica” te od najviših državnih dužnosnika zahtijeva da se odmah i bezuvjetno ograde od “ovog posljednjeg, kao i svih dosadašnjih huškačkih napada i poziva na linč, uključujući one u emisijama Velimira Bujanca”.

“Hrvatsko novinarsko društvo zgroženo je činjenicom da je u emisiji ‘Bujica’ Velimira Bujanca objavljen prilog koji je praktično tjeralica za poznatim hrvatskim glumcem Reneom Bitorajcem te da je portal ‘Narod’ tu tjeralicu ponovio, uključujući i objavu dijela priloga iz ‘Bujice’ u kojem je, između ostalog, jasno vidljiva i adresa na kojoj Bitorajac živi sa suprugom i dvoje djece.”

“Napadom na obitelj Renea Bitorajca na krajnje opasan način nastavljen je niz javnih objeda, huškanja i poziva na linč onih koji se javnim istupima protive nametanju hrvatskim građanima nazadnjaštva i netolerancije kao poželjnog društvenog modela”, navodi HND u priopćenju.

Očekuje promptnu reakciju Ureda pučke pravobraniteljice, Ureda pravobraniteljice za djecu, DORH-a i svih drugih nadležnih institucija.

2 comments

  1. Vladimir Kombol

    Nitko od Hrvata domoljuba ne će pokušati izvršiti atentat na Bitorajca, člana njegove obitelji ili prebivalištni prostor bio isti stan u kojemu živi ili kuća za odmor. Nju je jamačno isto dobio kao plaću za pljuvanje po vlastitoj domovini bez obzira kako se ova zvala u bilo kojem poviestnom razdoblju, kao i stan na objavljenoj adresi. Napad o kojemu “prorokuje” jugoslavenski srednjoškolac na čelu HND-a Leković mogao bi učiniti jedino Udbin “vojnik” koji je izcrtao naopaku svastiku na Poljudu. I gle čuda neviđena! Do danas još nije pronađen. Čak se u medijima i svastika imenuje bez pridjeva naopaka. Premda u redovima jugo-bagre, kako god bila neobrazovana, jamačno ima osoba koje znaju da izvorna svastika u hinduizmu simbolizira sunčev hod, a naziv dolazi od sanskrtskog svasti što znači sreća, zdravlje.

    ZA HRVATSKU BEZ JUGOSLAVENA!

Odgovori

Skip to content