Premijer i strani ulagač najavili prvu veću investiciju u Hrvatsku

“Vlada je stabilna, ove tenzije će se malo spustiti i moći ćemo raditi ono što smo došli raditi, a to je da promijenimo Hrvatsku”, kazao je premijer Orešković, piše portal direktno.hr

Predsjednik Vlade, Tihomir Orešković u Banskim dvorima sastao se s predsjednikom Uprave kompanije ACG Worldwide Ajitom Singhom. Nakon sastanka obratili su se javnosti i najavili novi projekt kompanije ACG Worldwide vrijedan 35 milijuna eura.

“ACG je jedna od najvećih tvrtki na svijetu koja se bavi proizvodnjom kapsula. Ovo je sjajna priča za Hrvatsku koja je 2007. kada je započela proizvodnja, proizvodila dvije milijarde kapsula za farmaceutsku industriju, a do danas je povećala proizvodnju kapsula na sedam milijardi kapsula. 98 posto ove proizvodnje je čisti izvoz, po tome smo u Europi treći i samo rastemo. Izvozimo najviše u Rusiju, a cilj je širenje na Tursku. Na svakom proizvodu piše da je proizveden u Hrvatskoj što je super reklama ne samo za farmaceutsku industriju već i za turizam naše zemlje i ostale grane. Tu će se raditi o dodatnim investicijama. Vidimo jedan pozitivan trend. Treba vidjeti da možemo konkurirati, da je tu jedna Hrvatska centar Europe. Zahvaljujem gospodinu Singhomu na ovoj podršci i investiciji”, kazao je Tihomir Orešković.

Nakon obraćanja, premijer je prepustio riječ predsjedniku Uprave kompanije ACG Worldwide.

“S obzirom na ovu investiciju, uspio sam razumjeti pola od onog što je premijer rekao. Indija ulaže desetke milijardi dolara u cijelom svijetu i odlučili smo privući još ulagača u Hrvatsku. Indija ima velik potencijal, razvijamo važnu tehnologiju.

Stojim pred vama u ime svih naših zaposlenika i tehnologa. Uz mene je moj brat i partner i moj nećak koji će biti angažiran u Hrvatskoj. On će biti tu iduća dva dana kako bi osigurao da će sve teći glatko.

Hrvatsku smo otkrili posve slučajno. Bila je jedna stara tvornica koja je propadala, mi smo ju preuzeli i obnovili. Ime smo ostavili jer je ljudima važno i ponosni su na njega. Dodali smo samo ova tri slova ACG kako bi ju povezali s grupom. Pred nama je puno posla i mnogo izazova, ali u Hrvatskoj nam je jako lijepo i osjećamo se dobrodošlima. Hrana je odlična, more je divno, tisuću otoka, EU bi trebala biti ponosna na to”, kazao je Singhom.

Je li sad lakše poslovati u Hrvatskoj?

“Imali smo plan kad smo došli i nismo odustajali. Mi nismo imali velikih problema, te su stvari preuveličane u medijima. Držimo se plana i želimo privući ulagače”, odgovorio je Singhom na pitanje novinarke.

Predsjednik Uprave kompanije ACG Worldwide istaknuo je kako oni sponzoriraju dolazak mladih ljudi s raznih fakulteta radi razmjene iskustava. Naglasio je i da bi Hrvatska sada trebala biti na oprezu jer i druge zemlje nastoje privući ulagače.

Osim sastanka s gospodinom Singhomom, premijer Orešković kratko je prokomentirao i stanje u Vladi.

“Vlada je stabilna, ove tenzije će se malo spustiti i moći ćemo raditi ono što smo došli raditi, a to je da promijenimo Hrvatsku”, kazao je premijer Orešković, prenosi direktno.hr.

 

Odgovori

Skip to content