BRANITELJI: ‘Za Hribara tražimo i kaznenu, a ne samo moralnu odgovornost’

Odgovarajući na pitanja novinara da li znaju za financiranje švicarskog animiranog filma „Chris the Swiss“, gdje je Hribar isplatio daljnjih nevjerovatnih 750.000,00 kuna za uradak koji po srpskom obrascu iz 1991.g. prikazuje dragovoljce hrvatske vojske kao strane plaćenike, gospođa Bartolić je navela da će udruge i to provjeriti, no da je pitanje ne iznenađuje.

Udruge branitelja proizašle iz Domovinskog rata organizirale su press konferenciju u Europskom domu, obrazlažući zahtijev za smjenom Hrvoja Hribara koji su kasnije prenijeli ministru kulture Vlade RH Zlatku Hasanbegoviću. Pressicu je otvorila Rozarija Bartolić, iz Udruge udovica grada Zagreba i zagrebačke županije, koja je navela da čelni ljudi državnih institucija olako i lakomisleno financiraju laži i izmišljotine protiv branitelja i Domovinskog rata pri tome zatirući istinu o žrtvama i borbama hrvatskog naroda za svoju slobodu. Financiranjem dokumentarnog filma „15 minuta“ danskih redatelja širi se mržnja protiv hrvatskog naroda i branitelja, a branitelji i sav hrvatski narod ne samo intuitivno zna čiji je to cilj, stoga od ministra Hasanbegovića traži odmah razrješenje Hrvoja Hribara sa mjesta Ravnatelja HAVC-a. Zorica Gregorić, u ime Udruge zagrebačkih branitelja grada Vukovara, navela je da u ovakvom djelovanju državnih tijela poput HAVC-a vidi financiranje blaćenja ugleda i časti hrvatskog naroda, poglavito branitelja, što se plaća novcem hrvatskog naroda, te i u svijetu prikazuje krivotvorine o Domovinskom ratu. Također ističe da nema filmova o srpskim koncentracionim logorima u našoj filmografiji, kao ni drugih kvalitetnih filmskih uradaka. Smatra da Hribar ne zaslužuje samo moralnu nego i kaznenu odgovornost. Mladen Tafra, u ime HVIDR-e grada Zagreba, preplavljen emocijama, obratio se prisutnima navevši da su invalidi Domovinskog rata tužni ovakvim ponašanjem HAVC-a, jer financira iskrivljenu sliku rata, gdje smo mi sudjelovali u obrambenom ratu, nismo otimali tuđe drugima, a sada Hrvati o Hrvatima rade ovakve krivotvorine.Profesor Vlado Oršust iz Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, zahvalio se prisutnim novinarima na dolasku, navodeći da je danas hrabrost iznositi istinu o Domovinskom ratu, da je taj glas zahvaljujući urednicima medija sve tiši, a da je zbog svega što je rečeno podupro zahtjev za smjenom Hrvoja Hribara i utvrđivanje njegove kaznene odgovornosti.

Odgovarajući na pitanja novinara da li znaju za financiranje švicarskog animiranog filma „Chris the Swiss“, gdje je Hribar isplatio daljnjih nevjerojatnih 750.000,00 kuna za uradak koji po srpskom obrascu iz 1991.g. prikazuje dragovoljce hrvatske vojske kao strane plaćenike, gospođa Bartolić je navela da će udruge i to provjeriti, no da je pitanje ne iznenađuje.

„15 minuta – masakar u Dvoru“ jest, podsjetimo se, specijalno-ratovski pamflet financiran novcem hrvatskih poreznih obveznika odlukom Hrvoja Hribara i drugih tijela HAVC-a. Financiranje takvih projekata je namjerno i sustavno, što se može jednostavno provjeriti uvidom u odobrene projekte i njihove nositelje. Hribar je bio upozoren da je riječ o pamfletu još u rujnu 2015.g. prijavom Ivice Pandže Orkana. Na tu prijavu nije ni na koji način reagirao sve dok njegovi politički patroni nisu izgubili izbore. Naprotiv, pamflet je u tih godinu dana promoviran novcem hrvatskih poreznih obveznika na više stranih festivala i njihovih tržišta, te završio na mreži svih mreža, Youtube-u. Mi smo dakle financirali uradak u kojem svoje laži iznose nitko drugi do Savo Štrbac i Mile Novaković, krajinski glavni čovjek za specijalni rat protiv Hrvatske i osuđeni ratni zločinac! Naravno pomoć su imali i u suradnicima iz Hrvatske, „novinaru“ Saši Kosanoviću poznatom po propagandnom uratku kojim je oblatio Vicu Vukojevića nakon monstruozne laži Vesne Pusić o silovanju Bošnjakinje koje se nikada nije ni dogodilo! Zajedničko i Hrvoju Hribaru i Saši Kosanoviću jest njihova vezanost za Vesnu Pusić, čije su u stvari ideološko propagandno oružje. Pri tome se valja sjetiti i dodijele novca njenoj kćeri od strane HAVC-a, no o tome sva tijela gonjenja još šute, kao i o nevjerojatnom korupcijskom lancu unutar HAVC-a, koji je progutao više stotina milijuna kuna.

Navedeni zahtjev za smjenom Hrvoja Hribara podržan je od više desetaka braniteljskih udruga što su organizatori press konferencije pokazali poredavši na konferencijskom stolu dopise svih udruga kojima se zahtijeva smjena.

Izvor: dnevno.hr

Odgovori

Skip to content