PRESLAGIVANJE?! NEMA MOSTA Sastali se Domoljubna koalicija i Bandićev klub

Sastali se Domoljubna koalicija i Bandićev klub – ali bez Mosta

Ne vidim zašto bi Most trebao biti na klubu Domoljubne koalicije i Milana Bandića. Most je zaseban klub a Domoljubna koalicija i Klub Milana Bandića je nešto što od početka djeluje zajedno, kaže Ivan Šuker

U Saboru su se u četvrtak ujutro sastali Domoljubna koalcija i zastupnici iz Kluba Milana Bandića. Mostovih zastupnika nije bilo.

– Ne vidim zašto bi Most trebao biti na klubu Domoljubne koalicije i Milana Bandića. Most je zaseban klub a Domoljubna koalicija i Klub Milana Bandića je nešto što od početka djeluje zajedno i ovo nema nikakve da sad netko Most želi odstraniti. Dakle kolege iz Mosta će isto imati klub, mi ćemo ih izvijestiti o svojim zaključcima, nas o svojima, psotoje tijela koja surađuju i mislim da tu nema stvarno nema nikakvog prijepora niti bilo kakovih indicija da tu postoje bilo kakve razmirice – rekao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Ivan Šuker.

Dodao je kako su odnosi Domoljubne koalicije i Mosta korektni.

– A to što imaju nekakve plutajućih mina te netko ima potrebu da iznese svoje mišljenje, to je njegovo demokratsko pravo, ali u konačnici odnos se vidi u petak na glasovanju. Ako svi glasuju za predložene točke dnevnog reda onda to znači da je odnos korektan i da to funkcionira – kazao je Šuker.

Podsjetimo, zadnja dva tjedna je bilo problema s kvorum na glasovanju u petak. Pero Ćorić (HSP AS) kaže kako oni uvijek osiguraju da njihova tri zastupnika budu na glasovanju.

– U petak će biti glasovanje. To je sigurno. Nama je teško govoriti o kvorumu. Svaka stranka mora imati svoju odgovornost. To govorimo u ime HDZ-a, to govorimo i za Milana Bandića – kaže Ćorić koji je također prisustvovao sastanku u Saboru.
Osvrnuo se na preslagivanje većine.

– Većina trenutno nije sporna. Ovo je treniranje mišića, još uvijek i ja ga ne podržavam – kazao je, a na pitanje tko trenira mišiće, odgovorio je:

– Najviše Most. Da vide do kojih granica će popuštati gospodin Karamarko i Domoljubna koalicja. Mislim da će završetkom unutarstranačkih izbora u HDZ-u završiti i ovakav stil politike – zaključio je.

Bandićev zastupnik Miodrag Demo poručio je pak kako su se strasti smirile.

Izvor: 24sata.hr

Odgovori

Skip to content