SANDRA PERKOVIĆ: Žao mi je, neću nositi hrvatsku zastavu na otvaranju OI

Sandra Perković konačno je dočekala početak sezone koju želi okončati obranom zlatne olimpijske medalje iz Londona u bacanju diska. Prva je postaja nove sezone miting Dijamantne lige u Šangaju u subotu, 14 svibnja.

– Mogu reći da sam odlično odradila pripreme za sezonu. Bila sam u Medulinu tri puta po tri tjedna – rekla je Sandra.

U Šangaju ste uvijek bili dobri…

– Pa uvijek sam s Kinezima na “ti”. Sviđa mi se organizacija, krug za bacanje je po mom ukusu, ne kliže se i nije spor. Bitno mi je da krug osjetim pod nogama. Onda je sve dalje lako – kaže Sandra.

Konkurencija je gotovo pa najjača. Nedostaju samo Njemice.

– Njemice se pripremaju za natjecanje u Halleu. Za sada te Njemice i nisu velika opasnost za mene. Vidjet ćemo što su mi pripremile Kubanke u Šangaju. Sve su tri tu, povratnica Barrios, Caballero i Perez. Ne znam što se događalo s Barrios. Nije je bilo dvije godine. Neki kažu da je rodila, ali nitko nema tu potvrdu. Sigurno da uvijek može baciti 65 ili 67 metara, a te daljine ne treba podcijeniti – rekla je Sandra.

Nova su pravila katastrofa

Sezonu ste počeli hicem u Splitu preko 70 metara. Može li disk u Šangaju letjeli tako daleko?

– Naravno da može, bez obzira na to što sam malo umorna od napornih priprema – rekla je Sandra.

Ove su godine nova pravila u Dijamantnoj ligi i novi način bodovanja.

– Ništa to ne valja. Opet su bacači zakinuti u odnosu na trkače i na tehničke discipline. Dakle, nakon tri hica samo četiri najbolje imaju pravo na još dodatna tri hica. A boduje se do šestog mjesta. Onda bi valjda bilo pošteno da ide šest dalje, a ne tri. Ta pravila samo nameću dodatni stres – istaknula je Sandra.

Šest mjeseci bez stipendije

Ni satnica finala ženskog diska na Igrama nije sretno izabrana.

– U trenutku kada je ženski disk jedna od zanimljivijih atletskih disciplina oni nam stave finale ujutro. I to nakon što kvalifikacije odradim večer prije. I kako onda očekivati velike dužine – rekla je Sandra.

Hoćete li biti izvan olimpijskog sela?

– Ne. Kako je atletski stadion u ne baš sigurnom kvartu, odustali smo od ideje da se dva dana prije natjecanja smjestimo u hotel – rekla je Sandra.

Zastavu Hrvatske na otvaranju nećete nositi?

– Žao mi je, ali ovoga puta neću nositi zastavu na svečanom otvaranju. Kako je atletika kasnije na programu, u Rio dolazim tek 9. kolovoza. Za mene bi bila velika čast nositi hrvatski barjak. I zato mi je želja nositi ga na kraju karijere, 2024. godine.

Janica kao pomoćnica ministra za sport?

– Super. Ona sigurno iz prve ruke zna što nama sportašima treba, koji su naši problemi.

Ima li kakvih problema što se tiče financiranja za ovu sezonu?

– Time se više ne želim opterećivati. Želim mirna otići u Rio. A što reći – šest mjeseci nisam dobila stipendiju HOO-a. Već sam naviknuta na to i nema potrebe se zbog toga dodatno nervirati – zaključila je naša diskašica.

Izvor: vecernji.hr

Odgovori

Skip to content