GOVOR MRŽNJE?! BABE pljuju po kardinalu Bozaniću, biskupu Košiću i Crkvi!

Priopćenje puno uvreda na račun kardinala Bozanića i biskupa Košića, odnosno na račun Crkve (što opet znači na račun 86,28 % građana RH koji su se na zadnjem popisu stanovništva deklarirali kao katolici, jer svi su oni Crkva), izrekle su članice notorne udruge B.a.b.e. u svom priopćenju povodom pokroviteljstva nad  Hrvatskim kongresom forenzične ginekologije i perinatologije, koji će se održati u Topuskom u rujnu ove godine. Iako bi se pri površnom čitanju njihovog priopćenja naivno moglo zaključiti da su ga napisale osobe skromnih intelektualnih mogućnosti ili u najmanju ruku skromno obrazovane osobe, čiji je krajnji domet isprazno blebetanje uz jutarnju kavicu, bojimo se da ipak nije tako. Naime, bojimo se da su ovakve udrugice i priopćenja dio puno šireg i izdašno financiranog projekta. 

Priopćenje Udruge B.a.b.e. prenosimo u cijelosti.

‘U kaosu kojem svjedočimo posljednjih mjeseci, uz nefunkcioniranje države i opći rasap sustava, događaju se sve nevjerojatnije stvari, od kojih neke plijene pažnju a mnoge prolaze bez komentara javnosti. Posljednja u nizu zdravorazumskim bićima nevjerojatnih stvari jest vijest o pokroviteljstvu kardinala Bozanića i biskupa Košića nad Hrvatskim kongresom forenzične ginekologije i perinatologije koji će se održati u Topuskom u rujnu ove godine.

Zahtijevamo da odbor koji organizira konferenciju javnosti pojasni kojim su logičkim slijedom došli do toga da pozovu dva crkvena čovjeka, usto muškarca, da budu pokrovitelji konferencije na kojoj će se govoriti o medicinskim pitanjima vezanim uz reproduktivna prava žena! Hoće li oni dati doprinos znanstvenoj raspravi svojim molitvama, a otvoriti skup škropljenjem sudionica i sudionika? Ili će dati i svoje stručno, na osobnom iskustvu i znanstvenim činjenicama zasnovano mišljenje te postaviti smjernice za ispravan pristup liječnika/ca ginekološkim problemima žena?!

Ovako nakaradan čin zahtijeva glasnu reakciju javnosti, prvenstveno žena koje narečena dvojica, kao glasnogovornici Katoličke crkve u Hrvatskoj, tretiraju kao maloumna bića u čije ime oni moraju odlučivati što jest dopustivo a što nije. Mislimo da se u Hrvatskoj od ovog čina jako teško može niže pasti. Crkvi kojom rukovodi klub moćnih muškaraca obavezanih na doživotni celibat i koji se osjećaju pozvanima zahtijevati kontrolu nad reproduktivnim pravima žena Hrvatsko društvo za ginekologiju i opstetriciju širom otvara vrata i time priznaje da će njihove naputke bespogovorno i slijediti.

Ukoliko Hrvatsko društvo za ginekologiju i opstetriciju ostane pri svojoj odluci o izabranim pokroviteljima, pozivamo žene da bojkotiraju sve liječnike i liječnice koji su organizirali kongres jer se oni ne zaslužuju brinuti o reproduktivnom zdravlju žena.

Sramimo se u njihovo ime kad već one i oni nemaju srama’

 

2 comments

  1. Moral i život protiv mehanike i kulta smrti

    Crkva, pa crkva.
    Crkva je zajednica vjernika,
    i to je u ovoj državi još uvijek većina nas,
    a istodobno smo i liječnici/liječnice,
    inženjerke/inženjeri, profesori/profesorice, itd.
    Ovo je najobičniji primitivni i histerični pamflet
    osoba snižene razine intligencije,
    rađen u duhu uobičajenih trogloditsko-komunjarskih frazetina.
    Pu.ši.ka.re su vjerojatno mislile na kler.
    Dr.oljetine, crkvom nitko ne upravlja, pa ni kler,
    nije vam to cekaeska S.tranke D.ebila i P.edera,
    ili plenum u organizaciji onog
    matana kapavca u jugokomunističkoj jazbini.
    Takve moralne i duhovne nakaze
    zadnje su koje mogu govoriti o perinatologiji
    jer ona podrazumijeva ŽIVOT, rođenje,
    a to njihovo tzv. “reproduktivno pravo”
    samo je eufemizam za UBOJSTVO.
    Što se forenzične ginekologije tiče, prava je prilika da
    struka i zajednica vjernika – crkva
    te vjernici u struci
    iznesu svoje stavove i razjasne sporne pravne aspekte ginekološke prakse.
    Obzirom da je bit demokracije
    poštovanje odluke većine,
    o pokroviteljstvu je odlučeno
    upravo uz uvažavanje mišljenja i odluke većine znanstvenika,
    koji su ujedno i vjernici/vjernice, dakle osobe koji
    nastanak života i skrb o djetetu i majci ne smatraju nekakvim
    mehaničkim procesom.

Odgovori

Skip to content