HOĆE LI UDBAŠKA ‘desnica’ dovesti na vlast ljevicu? (video)

U emisiji Markov trg gostovali su Tihomir Dujmović i dr. Natalija Kanački, članica predsjedništva udruge U ime obitelji. Tema je bio aktualne smjene predsjednika i potpredsjednika Vlade.

Tko je pozitivac, tko negativac u ovoj hrvatskoj političkoj priči?

‘Mislim da je ponašanje Tomislava Karamarka u ovoj situaciji kritično i vodi u propast. Bez obzira na ponašanje ostalih sudionika, ponašanje Karamarka je drugačije jer ima odgovornost koju ostali nemaju, a to je da samo on može spriječiti Milanovića da se vrati na vlast pa da se ponovo Hrvatska okrene prema Beogradu. Hrvatska ne može preživjeti još četiri godine Milanovića i Vesne Pusić, sto tisuća ljudi će otići van i Hrvatska će se zadužiti za još 100 milijardi eura, izbiti će novi verbalni građanski rat. Zato se ni pod koju cijenu ne smije dozvoliti dolazak Milanovića na vlast’ izjavio je Dujmović

Prije nekoliko dana supruga Tihomira Oreškovića je sudjelovala u povorci ‘Hod za Život, postoje bliski odnosi predsjednika vlade i udruge U ime obitelji. S obzirom na te odnose i informacije kako ocjenjujete njegov rad kao predsjednika vlade?

U ovo kratko vrijeme koje je bilo obilježeno neviđenom hajkom pokazao se kao sposoban čovjek. Hrvatska je u kratko vrijeme pokazala da može potaknuti razvoj, da može privući investicije. Ova je vlada za četiri mjeseca napravila više nego prethodna u četiri godine. Hrvatska treba stabilno gospodarstvo kako bi se spriječilo iseljavanje mladih. A tu se Orešković pokazao kao jedan stabilan čimbenik’, objasnila je Kanački. ‘HDZ je počeo skupljati potpise po Saboru tako da ja ne vidim kako Orešković može nastaviti svoj posao. Pogotovo jer je i SDP rekao da će dignuti ruke za to. Ovo je zastrašujuća povijest koja se događa pred našim očima jer SDP i HDZ zajedno ruše vladu desnog centra. Bilo je tu nerazumijevanja, nespretnosti, ali sve to nije trebalo biti razlog. Ima tu lutanja, ali da je ova Vlada bolja od Milanovićeve o tome nema nikakve dvojbe’, kaže Dujmović.

Što bi Karamarko trebao napraviti u povoj situaciji?

‘Ako imate paranoju koju i ja imam, a to je da Milanović ni pod koju cijenu ne smije doći na vlast. Možete tražiti da se bilo tko povuče pa čak i vi, ali taj potez morate biti spremni povući. Koji god potez Karamarko povuče može, ali ne smije povući potez koji će dovesti Milanovića na vlast. De facto ovim potezom Karamarko izručuje Hrvatsku SDP-u. Razumijem zašto Karamarko ruši Oreškovića i to će vjerojatno uspjeti, ali što će biti u onih narednih trideset dana koji slijede. Kako će i s kime pokušati složiti vladu. Mislim da je to opcija u kojoj on neće biti u vladi,’ zaključio je Dujmović.

Pogledajte cijelu emisiju.

Odgovori

Skip to content