JEDNOSTAVNO – NAJBOLJI SMO!!!

Fenomenalna Hrvatska nakon preokreta pobijedila Španjolsku i osvojila prvo mjesto u skupini!

Hrvatska nogometna reprezentacija napravila je fenomenalan podvig u Bordeauxu u posljednjem kolu skupine D europskog nogometnog prvenstva i pobijedila Španjolsku s 2:1. Iako smo igrali bez Modrića, Mandžukića, Vide, Brozovića i Strinića, odigrali smo fenomenalno i na kraju sasvim zasluženo slavili protiv još uvijek aktualnog prvaka.

Kalinić kao Zlatan

Naši su u susret ušli djelomično rasterećeni jer su pobjedom Njemačke protiv Sjeverne Irske osigurali prolazak u osminu finala, ali ulog u ovoj utakmici bilo je prvo mjesto u skupini. Čačić je imao problema sa sastavom jer je imao nekoliko ozlijeđenih igrača, a neke je odlučio odmoriti, ali pokazalo se na kraju da je tim izmjenama iznenadio Španjolce koji su na kraju čak bili i nadigrani.

Ipak, nije sve dobro počelo za nas jer se furija u sedmoj minuti sjajnom akcijom ušetala u naš gol, a završni udarac zadao nam je Morata. Činilo se tada da to neće biti lijepa večer za nas u Bordeauxu, ali nakon toga potpuno smo se probudili i zaigrali sjajno, potpuno parirali Španjolcima. Najbolju priliku za izjednačenje imali smo u 14. minuti kada je Rakitić nakon pogreške Španjolaca pokušao lobati De Geu, ali je pogodio gredu.

Do pred kraj prvog dijela pokušavalo se dalekometno na obje strane, a kad su svi već očekivali predah, Hrvatska je izjednačila. Perišić je sjajno prošao po strani, a Kalinić još bolje reagirao i u stilu Zlatana Ibrahimovića petom zabio za izjednačenje i delirij na tribini s našim navijačima.

Ma sad može i pijanka

U nastavak su naši krenuli jednako dobro kao i u prvom dijelu, pucalo se prema De Gei za svih strana, a u 57. minuti Pjaca je zamalo zabio škaricama. Osam minuta poslije isti igrač radio je pomutnju u kaznenom prostoru Španjolske i onda pao, ali sudac nije pokazao na bijelu točku. No, zato je u 70. minuti sudio za Španjolce, iako Vrsaljko nije napravio prekršaj koji bi sudac koji je udaljen 30 metara od mjesta događaja mogao vidjeti. Srećom, imali smo Subašića koji je odličnom reakcijom skinuo udarac Ramosa i tako dao naslutiti da će ovo biti naša večer. A to se potvrdilo u 87. minuti kada je Kalinić sjajno povukao kontru, a pogotkom ju završio Ivan Perišić, u ovom trenutku naš vjerojatno najbolji i najmoderniji igrač.

Na kraju susreta navijači i igrači slavili su jednu od najvećih pobjeda u povijesti, srušili su europskog prvaka i osvojili prvo mjesto u skupini sa sedam bodova. Izbornik Čačić tako i dalje ne zna za poraz na klupi reprezentacije, a naši igrači i cijeli stručni stožer zaslužili su da im se naklonimo do poda. Ovo svi zajedno moramo proslaviti, pa neka se igrači i napiju kao što je izbornik najavio…

Izvor: vecernji.hr

Odgovori

Skip to content