KAĆUNKO: Ako ‘ljevica’ brani ‘kukurikul-reformu’ – sigurno je štetna!

PODUPIRE LI PREDSJEDNICA PEDOFILIJU ILI SAN(JA): ‘Aj hev a Drimia!’?

Moram ponovno o vrlo aktualnoj činjenici našega društvenoga života, premda mi se već svekoliko “recikliranje” tema iz hrvatske stvarnosti toliko gadi da bih najradije – iako se s “blogo-vjetrenjačama” borim već 10 godina – ugasio blog i povukao se u cistercitski samostan! Jer spadam u onu manjinu – a ne većinu (kako “diplomatski” navodi kolega Ivan Miklenić u Glasu Koncila) – koja “primjećuje da postoje snage koje ne daju Hrvatskoj disati svojim plućima, koje teško podnose sam opstanak države Hrvatske, a koje se ne mogu pomiriti ter ne dopuštaju da ikoji segment društvenoga života bude posložen u skladu sa zdravim razumom i stvarnim općim dobrom hrvatskih građana” (čestitka za preciznu ‘dijagnozu’, a svima preporuka čitanja cijeloga komentara pod naslovom “Bitke političara jedva se tiču građana” – http://www.glas-koncila.hr/index.php?option=com_php&Itemid=41&news_ID=28431 )!

Cijeli taj komentar kolege Miklenića (u GK za nedjelju 5. lipnja) svojevrstna je ‘formula’ za rješenje svih nepoznanica (osim jedne glavne!) u kompleksu brojnih hrvatskih teškoća kojima mediji svakodnevno narodu ‘ispiru mozak’, izluđuju ga i tjeraju da psuje. Komentator ističe da su hrvatski građani morali već davno naučiti (a ja ističem kako je posebna tema TKO ih je tome trebao na/učiti!) “da retorika, ma kako primamljiva i poželjna bila, zapravo ništa ne znači, da se broje samo plodovi, ostvarenja, a nekomu očito odgovara da se ti toliko potrebni i poželjni plodovi još uvijek ne dogode” (misli se na političku retoriku). Komentator GK nastavlja da su isto tako hrvatski građani morali naučiti (a ja pitam: GDJE i KAKO, u kojoj MEDIJSKOJ ŠKOLI? U tv-dnevniku, u dnevnom tisku, u medijskim lažima, u tv-sapunicama, u namještenim utakmicama, u političkim muljažama…?) “da je ono što se u Hrvatskoj predstavlja dobrim plodovima vrlo često zapravo obmana, prijevara. Npr. širi krugovi građana zaista nemaju razloga svrstavati se uz ili protiv aktualne Cjelovite kurikularne reforme jer taj nacrt nije nešto dovršeno – uostalom javna rasprava nije još ni počela. Hrvatskim građanima vjerojatno je jasno da se u današnjoj Hrvatskoj baš ništa na društvenoj sceni ne događa bez umiješanosti POLITIKE, a ona u Hrvatskoj rijetko ili gotovo nikada ne slijedi stvarno opće dobro hrvatskoga društva, nego joj je redovito važniji interes određene skupine. Također je vjerojatno jasno da je baš politika razlog što se ne želi ili ne može postići konsenzus, što ni u tako važnom projektu nije najvažnije stvarno opće dobro hrvatskoga društva i budućih naraštaja. Politika je u Hrvatskoj sposobna manipulirati svime, a sadašnji nacrt Cjelovite kurikularne reforme upravo je poželjan predmet za novo sporenje, za novo isticanje i iskazivanje mišića i za novo ZAVOĐENJE širih krugova građana.”

Eto to je bit i sažetak izvrstnoga Miklenićeva komentara, koji je zapravo nastavak analize iz prošloga broja – u kojem je u naslovu istaknuto kako je “živa volja za preodgoj većine” i koji se potpuno kompletira s naslovom susjednoga priloga (u tiskanom izdanju): “Snažne sile nastoje iskorijeniti kršćanskog naslijeđe” (u kojem su glavne misli iz intervjua kardinala Roberta Saraha, koji je bio gost Zagreba na slavlju Majke Božje od Kamenitih vrata – što su gotovo svi dnevni listovi lukavo bojkotirali!). Upravo nakon toga velikoga katoličkog slavlja “dogodio se narod” na zagrebačkom Jelačićevu trgu (u stilu “spontanog organiziranja” u komunizmu!) i u još nekim velikim gradovima RH. A te, kako donosi SD, famozne “prosvjede potpore nastavku kurikularne reforme kao i Borisu Jokiću i njegovoj stručnoj skupini na velikom prosvjedu potpore obrazovanju organizirala je Inicijativa ‘Hrvatska može bolje’ u kojoj su se okupili predstavnici više od 250 civilnih udruga, sindikalci, učitelji i brojni pojedinci”. Dakle, prvi put zajedno manipulatori i manipulirana masa! Među strašnije scene na tome skazanju spada govor Karla Horvata, predsjednika Nacionalnog vijeća učenika (sigurno budući ministar prosvjete!), zato što mu ga je netko dao da ga (samouvjereno!) pročita… Strašan je i šarolik sastav okupljenih zbrda-zdola… – uz zapanjujuću činjenicu da na skupu nije bilo ni znanstvenika ni akademika (kao što su upravo oni, kako je primijetio dr. Ante Nazor, bili najmanje uključeni u izradu “kukurikula”!) – ali sigurno među najstrašnije i najbizarnije detalje toga skupa spada nazočnost frontmena rock benda “Hladno pivo” Mile Kekina (ne znam je li mu Ivana Kekin, “majka učenika i predstavnica roditelja”, supruga ili nešto drugo!). Zašto? Objasnit ću poslije.

U cijeloj pak toj “uzbuni” znakovito je kako se Kultura smrti (koja stoji iza svega kaosa u Hrvatskoj!) očitovala kao totalno neinteligentan lobi. To su pokazali su mnogi događaji proteklih dana (a to ističem samo kao podsjetnik onima koji zaboravljaju – jer to se ponavlja već 300 godina!). Zato i ovdje dodajem neke od novih priloga za razmišljanje o tome fenomenu… – budući da su famozni prosvjedi “podrške cjelovitoj reformi školstva” sklepani POSLIJE fenomenalnoga zagrebačkoga HODA ZA ŽIVOT! A upravo su se na taj događaj stoljeća u Hrvatskoj obrušili svi lijevo-liberalni ovisnici, čime su pokazali ne samo manjak inteligencije, tolerancije i opće uljudbe, nego i stanje šoka. O tome je fenomenu izvrstna zapažanja iznio također kolega Miklenić u prošlom broju GK. Istaknuo je na početku komentara kako je Hrvatska, zemlja koja izumire i koja nema stvarne strategije za demografsku obnovu – ili “koja ide prema groblju izumrlih europskih naroda”, kako je govorio don A.Baković! – doživjela da se “u njezinu glavnom gradu u subotu 21. svibnja dogodilo okupljanje ljudi koji vole život, koji žele promicati život, životnu radost i dostojanstvo svakoga čovjeka”. Znademo, to okupljanje, znakovita naziva HOD ZA ŽIVOT, “bilo je u znaku zauzimanja za nešto pozitivno, apsolutno vrijedno i Hrvatskoj sudbinski važno, a da pritom nije bilo upereno baš ni protiv koga ni protiv čega”.

Unatoč tome taj je povijesni HOD izazvao reakciju skupine osoba (ali i lobija) koje ne samo u svojoj slobodi drugačije razmišljaju o životu, nego su i sudionicima “Hoda za život” pripisivali mnogo toga što oni nemaju ni na kraju pameti. Premda je skup, kako ističe kolumnist GK, poslao jasnu poruku zagovaranja ŽIVOTA, radosti života, ljepote života, i premda je upozorio na manjkavu društvenu skrb za majke, očeve i obitelji da bi mogli biti otvoreniji životu, glavni kreatori javnoga mnijenja u velikom dijelu medija te su bitne poruke ignorirali ili marginalizirali, a cjelokupno, iznimno pozitivno, humanistički i društveno afirmativno događanje, prekrili pojedinostima koje su jedva spomena vrijedne. Skriveni moćnici i manjina kojom upravljaju i manipuliraju još su jednom brutalno posegnuli za ideološkim nasiljem, pranjem mozga većini u hrvatskom društvu…! Eto, treba li (vam) išta jasnije?

A činjenica koja pojašnjava i razjašnjava taj OTPOR ŽIVOTU jest i da su među protivnicima sudionika Hoda za život – na barikadama s druge strane (s podignutim srednjim prstom)! – bili istomišljenici ili članovi većine od 250 tvz. udruga koje su protestirale “za reformu” na Jelačić placu! Znakovito? Itekako! Samo što – da razuvjerim Miklenića! – većina naroda to ne može povezati, a kockice toga mozaika nažalost ne može i ne zna posložiti ni većina (katoličkih) intelektualaca, što se očituje po ‘fantazijama’ koje iznose i razni teolozi u katoličkim medijima ili sociolozi-katolici u svjetovnim medijima! Nažalost, ni priopćenja s nekih zasjedanja HBK nisu daleko od toga!
Unatoč činjenici što su mnogi sudionici “Hoda za život” na rukama nosili DJEČICU, a njihovi protivnici – PSE(!)!
Unatoč činjenici da je članak o famoznom “prosvjedu” na Trgu (bio) najčitaniji na agenciji Reuters (kao što se svojedobno odmah sutradan nakon veličanstvenog zagrebačkog Thompsonova koncerta u Maksimiru fotografija jednog jedinog tipa s ustaškom kapom na glavi pojavila istodobno u Novom listu i u jednim velikim američkim novinama!
Unatoč općepoznatoj činjenici da je (ku)kurikul “esdepeovska” izmišljotina, tj. pokrenut je u vrijeme prošle Vlade. Ali nije glavni autor ‘kukurikula’ SDP nego SDR – a to je kratica ‘nesvetog antitrojstva’ globalne Kulture smrti: Sex, Drugs, Rock. No u ovom našem slučaju “duhovnog rata” oko reforme školstva ta kratica znači: School-Drugs-Reform! I opet nekima ništa nije ili nije dovoljno jasno!
Unatoč činjenici što saborska zastupnica iz Rijeke neka gospođa Krpan, koja se u ime Kluba SDP-a osvrnula na izvješće pravobraniteljice za ravnopravnost spolova za 2015. godinu – više na: http://www.24sata.hr/news/krpan-vrijeme-je-da-se-i-mi-zene-izborimo-za-svoja-prava-476903?utm_campaign=Partnerski+portali&utm_source=Vecernji&utm_medium=Blok – kaže jasno i glasno (kao što zmija na vatri pokazuje noge): “Izbacila bih vjeronauk i uvela građanski odgoj u škole!” Čije je to “maslo”? Sapienti sat (a blenti ni budilica)! Al’ opet neki niš’ ne kuže! Pa i tzv. predsjednica države RH je na njihovoj strani…
Unatoč činjenici što je izjava supruge frontmena rock benda “Hladno pivo” Mile Kekina – sudionice “prosvjeda za reformu školstva” – najobičnije trkeljanje, jer pametnu dovoljno govori njegov stih (iz pjesme Politika): “A kad se stisnem uz tvoje toplo dupe meni je super.” Ali sve je to još uvijek ‘kamilica’ u odnosu na “kukurikul-lektiru” koju je za djecu odabrala “struka” (valjda plaćenici lobija tzv. rodne ideologije) – o čemu se do gadljivih detalja može doznati iz priloga na TV-‘programu’ Elvisa Duspare (s važnom napomenom da je riječ o “uznemirujućem sadržaju”): https://www.youtube.com/watch?v=LkFnlQnwyx4 – pa preporučujem da to poslušate ter da i na portalu Bitno.net o reformi obrazovanja pročitate sjajne priloge dviju autorica – Sanja Nikčević: “Zašto k.-reforma nije dobra i prijedlozi za poboljšanje”; Nikolina Nakić: “Da, ja i te kako želim bolji obrazovni sustav za svoju djecu – ali ne na ovakav način!”

Dobro je da su se i naši biskupi očitovali o stanju u hrvatskom društvu – ali ne na ovakav način. Naime, u priopćenju Tajništva HBK s posljednjega izvanrednog zasjedanja naših biskupa, nakon opisa kako je obrađeno nekoliko tema, na kraju je navedeno nešto što nije ni za oglasnu ploču neke strukovne srednje škole jer je potpuno politički ‘idealistično’ i toliko naivno da upućen čovjek ne može vjerovati kakve veze ima sa stvarnošću onaj tko je to napisao i to što je napisao:
“1. Potaknuti događajima i okolnostima trenutačnog stanja u hrvatskom društvu biskupi su izrazili duboku zabrinutost koja je povezana s teškoćama demokratskog funkcioniranja vlasti. 2. Naime, bolno je promatrati postupke s nedostatkom odgovornosti i nebrige za vrijednosti koje su u temelju slobodne hrvatske države, a za koje su podnesene tolike žrtve hrvatskih branitelja… 3. Biskupi smatraju kako je pogubno dopustiti da se produbljuju postojeće podjele, temeljem otklona od istine i uskih sebičnih ili političkih interesa, te stranačkih probitaka. 4. Stoga se pozivaju vjernici neka u svoje molitvene nakane uključe rad odgovornih za politički život i brigu za opće dobro naroda i Domovine.” (Ja sam ubacio brojeve ispred rečenica kako bih ih lakše mogao komentirati.)

1. Čemu uopće zabrinutost naših biskupa nad POLITIKOM, a ne npr. nad činjenicom da hrvatski NAROD IZUMIRE (ili što je trostruko nepismen: vjerski, politički, medijski!)?! Je li moguće da autor priopćenja ne zna da biskupi znaju kako su navodne “teškoće demokratskog funkcioniranja vlasti” normalan svakodnevni POSAO političara i članova tzv. Vlade, jer mnogo toga što “poduzimaju” doslovce je “krađa vrjemena” u nemogućnosti da išta naprave od obećanih “reformi”, budući da je diktat&pritisak iz tzv. centara moći toliko jak da ne stignu ni sve zakone donijeti o rasprodaji nacionalnih resursa i poduzeća…? Osim toga, zar u “državi” (kakva god da jest) sve ne funkcionira normalno pa čemu onda panika?!
2. Meni je doista bolno kad god vidim općenite formulacije i šuplje fraze, kao što je “vrijednosti koje su u temelju slobodne hrvatske države”! Prvo, koje su to vrijednosti? A drugo, gdje je danas ta tzv. slobodna hrvatska država – nakon ulaska u EU (i predaje suvereniteta nadnacionalnim EU institucijama u Bris-selu!)? Ljudi, biskupi, intelektualci, narode… – probudite se! Hrvatski narod ubrzano IZUMIRE a mediji su puni mraka i destrukcije, a ‘cromoljubima’ puna usta nacionalne romantike 19. stoljeća!
3. Čudna formulacija sugerira kako biskupi žele dokinuti stranke i uvesti jednoumlje, ali to bi bilo dokidanje tzv. demokracije, koju je – kako je to lijepo objasnio dr. Franc Rode u knjizi “Biti i opstati” – omogućilo upravo kršćanstvo! Kao da je teško shvatiti razliku između stranke i Crkve – Crkva je zajednica, a svako strančarenje je razbijanje zajednice. No u tzv. parlamentarnoj demokraciji to je aksiom – javno se svi svađaju međusobno, a tajno surađuju (kako je negdje dogovoreno ili određeno)! A prava vlast nije Politike, neko Kapital, tj. korporacije koje plaćaju političare da rade za njihove interese a mediji od javnosti skrivaju istinu – kako je to lijepo objasnio američki Židov znanstvenik i publicist Noam Chomsky.
4. Ja već od 1.7.2013. ne molim za “odgovorne za politički život i brigu za opće dobro naroda i Domovine” Hrvatske, jer takvi više u Hrvatskoj ne stanuju (a ovi koji “postoje” obične su lutke na koncu na medijsko-političkoj pozornici HNK – Hrvatske Nacionalne Komedije). Ali zato se SVAKI DAN žarko Bogu molim za OBRAĆENJE našega naroda koji IZUMIRE, za naše MLADE i za OBITELJI ter po nekoliko puta upravljam Gospodinu posebnu molitvu (koju sam nazvao DORSU – prema inicijalima pet vapajnih zaziva, doslovce uzetih iz Biblije, s malim dodatcima), a ona glasi ovako:

Gospodine,
Dokrajči bezakonje zlotvora! (Ps 7,10)
Obuzdaj oholost knezova! (Ps 76,13)
Rasprši narode (i lobije) koji se ratu vesele! (Ps 68,31)
Silne zbáci s prijestolja! (Lk 1,52)
Uništi one koji kvare zemlju (i narod)! (Otk 11,18)

U našim katoličkim medijima ipak nije sve “tužno naivno”. Tako npr., u odnosu na autora Priopćenja HBK, kolega Miklenić u novom broju Glasa Koncila – unatoč višekratnom ponavljanju fraza opće dobro, nacionalni interesi, boljitak Hrvatske… – ima sasvim drukčiji odnosno realniji pristup problemima. Nakon što je naveo primjere “izigravanja općega dobra” (što je istaknuto i u naslovu), komentator na kraju upozorava kako “snažna međunarodna politička poruka hrvatskim političarima, upućena diplomatski kroz ponuđene visoke kamate prilikom pokušaja plasiranja hrvatskih euroobveznica u Londonu, više nego jasno govori što u međunarodnim odnosima znači destabiliziranje Vlade i što znači nedemokratsko i interesno ponašanje određenih političara”. Nažalost, autor komentara propustio je objasniti i posvijestiti svojim čitateljima da iza pojma “međunarodni” stoji “međunarodni KAPITAL” kojemu služe i hrvatski političari! Ipak, komentator je – premda ‘diplomatski’ – jasno istaknuo “skriveno savezništvo” tzv. lijevih i tzv. desnih, koje se očitovalo u izboru novih sudaca Ustavnog suda… Ipak, propustio je jasno reći da je to “savezništvo” diktat i odluka koju je donio Nepoznat Netko…
No zato je, hvala Bogu, to nadoknadio hrvatski “premijer u sjeni” Ivica Todorić otkrivši (kako je prenio VL) bit problema jednostavnim riječima: PUSTITE POLITIČKE BORBE. OVO SU PRAVI PROBLEMI. Agrokor je tražio 4000 radnika, javilo ih se samo dvjesto, a na kraju smo ih zaposlili četrdeset! Na burzi je i 3000 kuhara, a mi za naše hotele nismo uspjeli nijednoga dobiti. Kako je tako puno nezaposlenih, a nitko neće ni raditi ni djelovati…!” Neće, i gotovo – na svoje sam uši čuo mnoge (mlade samce!) koji kažu: “Za dvije i pol tisuće kuna neću ni ustajati rano!” A moj Tomica, kao i toliki drugi koji imaju obitelj, za 2.500 kuna se “ubija” teško radeći u Senju zimi i ljeti…! A Slavonci su napali svoga biskupa Đuru kad je rekao da mnogi mladi bježe iz Hrvatske radi egzibicionizma…! Jesu li mladi Hrvati postali lijen narod…?!

Međutim, naš je komentator GK – napomenuvši ‘diplomatski’ kako se “ponovno nameće pitanje, koje će opet vjerojatno ostati bez odgovora” (ne znam samo što će mu taj izraz “vjerojatno” jer je znao da to pitanje sigurno hoće ostati bez /njegova/ odgovora!) – hvala Bogu, KONAČNO(!) dirnuo u “zmajevo gnijezdo” ISTINE, premda u obliku pitanja “prepoznaju li slobodni političari i slobodni građani NEVIDLJIVU RUKU koja skrivena iza scene čvrsto drži i ne pušta okovanu Hrvatsku, koja Hrvatskoj i dalje onemogućuje slobodu, demokraciju, pravnu državu, a time i boljitak?”!! Jasno je da većina tu nevidljivu ruku NE prepoznaje – jer ta vještina prepoznavanja je kao znanje stranog jezika, koji se ne može naučiti samo čitajući dvadeset godina “čudna” pitanja u katoličkim medijima!

Svakako, za pohvalu je i samo spominjanje famozne NEVIDLJIVE RUKE – premda čak “samo” 14 nakon što je na hrvatskom jeziku (nakladnik Cipetić, Kastav 2002.!) objavljeno važno djelo “Nevidljiva ruka”, u kojem autor Ralph Epperson argumentirano dokazuje i opisuje povijest zavjere…! Istina se ipak polako ali sigurno širi i ulazi u javnost ter sve više ljudi shvaća što stoji iza medijskog “političkog terora” kojemu su ljudi svakodnevno izloženi… (u tom smislu je i “šifrirani” podnaslov ovoga posta – prikladan za razmišljanje i odgonetavanje…)!

Zato je dobro i koristno da što češće u Hrvatsku dolaze razni kardinali da od njih narod čuje važne riječi – kao što su bile snažne, jasne, realne i zabrinjavajuće formulacije kardinala Saraha… (mogu se pročitati i na fotografiji)…
Zato ću na kraju, premda znam da nekima to neće nimalo koristiti, još jednom dodati – SAPIENTI SAT (a blenti ni budilica)!

Autor: don Anđelko Kaćunko/blog.vecernji.hr

Odgovori

Skip to content