NJIMA JE BOG NA PRVOM MJESTU

Naprijed Hrvatska, za Boga i Domovinu!

Donosimo vam samo neka velika imena koja će sljedećih tjedana osim za svoje reprezentacije igrati i za Boga.

Mateo Kovačić – Hrvatska

Iako vjerujemo da cijela hrvatska reprezentacija snagu crpi prvenstveno iz vjere u Boga, izdvajamo Matea Kovačića koji je veliki štovatelj Djevice Marije te često naglašava da je molitva izvor njegove snage.

‘Nije mi problem izreći kako mi vjera daje snagu i pomaže mi da igram bolje’, rekao je svojedobno Mateo. Navodi, također, da ispod majice kluba skoro uvijek nosi majicu s Isusovim likom te da ‘onaj koji vjeruje u Isusa, nema straha od đavla’.

nog6

Daniel Sturridge – Engleska

On je možda najpoznatiji igrač Premier lige koji je praktičan kršćanin. Sturridge je svoj gol protiv Italije proslavio riječima: ‘Ja te volim Isuse i hvalim ti Oca’. Također, on je jedan od onih igrača koji javno svjedoče svoju vjeru pred svijetom, a kako je rekao svaki slobodan trenutak on iskoristi za molitvu, tako će biti i na Euru.

nog1

Christian Benteke – Belgija

Igrač koji je rekao hvala Bogu za sve svoje sposobnosti. ‘Ja stalno slavim, i kad izgubimo jer vjerujem u Boga’, rekao je Benteke. ‘Dakle, kada zabijem gol prvo što moram učiniti je reći hvala Bogu za njega. On mi je dao snage za pogodak. Ja sam vrlo religiozna osoba. Molim prije utakmice i molim nakon utakmice.’

nog2

Mario Götze – Njemačka

Kad je na Svjetskom prvenstvu Njemačka pobijedila on je izjavio ’Mojim životom upravlja vjera! Dragi Bože, trebam te minutu, ali ne da bi te zamolio za nešto, već da ti zahvalim za sve što imam.’

nog3-1024x683

Wayne Rooney – Engleska

Možda ćete se začuditi, no i ovaj engleski nogometaš je vjernik. Nedavno je svoje fanove iznenadio rekavši da je oduševljen kršćanstvom, čije su poruke moćne i dirljive, a izjavio je da mu samo vjera može dati onu mentalnu snagu s kojom igra.

nog4

Romelu Lukaku – Belgija

On je izjavio kako je Biblija stijena njegova života te napomenuo da je čita tri puta dnevno! Također je u intervjuima često spominjao vjeru u Boga, a kada su ga pitali tko treba birati tim za Belgiju on je zagonetno odgovorio: ‘Svaki čovjek je za sebe, a Bog za sve nas’.

nog7

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content