ODVJETNIK BBB-A ‘Podižemo tužbu protiv svih koji pišu lažne liste huligana!’

‘Podižemo tužbu protiv svih koji pišu lažne liste huligana! Ljudima se prijeti, dobivaju otkaze…’

– Osobno mogu potvrditi za barem dvojicu da su toga dana bili u Zagrebu, a da se njihova imena spominju na tim listama. Nakon toga oni su počeli dobivati prijetnje, vrijeđa ih se, čak im se prijeti i otkazima na poslu

Ni dva dana nakon huliganskog ispada na utakmici protiv Češke bura ne jenjava. Međutim, neke su stvari otišle u krivom smjeru. Naime, dio javnosti krenuo je u svoj “obračun” s huliganima pa se počeo objavljivati identitet navodnih izgrednika iz St. Etiennea. Društvenim mrežama počela je kružiti lista s imenima i prezimenima ljudi, njihovim profilima na Facebooku, ali problem je u tome što su se tamo našli i neki koji u to vrijeme nisu bili ni blizu Francuske. Zbog toga će se pokrenuti tužba protiv onih koji su tu hajku pokrenuli, potvrdio je za Večernji list i odvjetnik Davorin Karačić koji često na sudu brani BBB-e.

– Svaki navijač kojeg su optužili da je bio na stadionu te da je radio izgrede, a on tamo nije bio ima pravo na podizanje tužbe. Meni se javilo već puno njih i spremamo materijale za sud – kazao je Karačić i dodao:

– Osobno mogu potvrditi za barem dvojicu da su toga dana bili u Zagrebu, a da se njihova imena spominju na tim listama. Nakon toga oni su počeli dobivati prijetnje, vrijeđa ih se, čak im se prijeti i otkazima na poslu, iako sa svime nemaju nikakve veze.

Određena skupina BBB-a danima se zafrkavala, barem tako kažu, na Facebooku da je u St. Etienneu, iako nije bila. Kolika je to otegotna okolnost za njih?

– To je dokaz koliko je to sve plitko. Policija može na puno načina saznati gdje je netko bio u trenutku utakmice, postoji niz načina za to. No, kod nas toga nema pa se svi hvataju za udicu i bez provjere nekog optužuju i osuđuju. Naši navijači imaju takav uteg oko sebe da ne postoji nikakva šansa da oni napuste državu, a da ne budu evidentirani.

Kako je onda moguće da u Francusku dođe huligan koji je evidentiran u C kategoriji, kao što je jučer rekao ministar Orepić, ali i dužnosnici HNS-a.

– Gledajte, moguće je da on dođe tamo i to lako. Oni koji imaju mjeru zabrane odlaska na stadion dužni su se javiti u policijsku postaju. No, njima nitko ne smije zabraniti putovanje, ali onda imaju dužnost javiti se u najbližu policijsku postaju i prijaviti gdje će se nalaziti u vrijeme utakmice. Bez obzira na sve, nitko ne smije nikome uskratiti pravo na slobodu kretanja. Ali oni nikako tamo ne mogu otići nezavedeni. A upravo zbog toga ćemo moći dokazati da su neki navijači koji su javno prokazani kao počinitelji ovih djela bili u Hrvatskoj.

I poruka za kraj.

– Svima koji se upuštaju u takve stvari, kreiranje tih lista i ostalog savjetovao bih da to ne rade bez provjere. Jer, vjerujte mi, podizat ćemo tužbe za klevete i prijaviti prijetnje za sve one koje ćemo uspjeti locirati odakle dolaze. Javna isprika svih onih koji su javno objavili pogrešna imena i prezimena najmanje je što ćemo zatražiti – zaključio je odvjetnik Karačić.

Izvor: vecernji.hr

Odgovori

Skip to content