SENZACIONALNA VIJEST: Orepić je nešto shvatio?!

NAKON SASTANKA – Kasno Vlaho na Kosovo stiže: Danas je shvatio, kaže, situacija je ozbiljna

Na sastanku su bili ministar vanjskih poslova Miro Kovač, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, ministar pravosuđa Ante Šprlje te ministar sporta Šustar, kao i šef SOA-e Daniel Markić

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić nakon sastanka u Vladi izjavio je: “Situacija je ozbiljna”. No, tko je prespavao odlazak huligana u Francusku?

Predsjednik tehničke Vlade Tihomir Orešković održao je u Banskim dvorima radni sastanak u povodu huliganskih izgreda dijela navijačkih skupina na utakmici Hrvatska – Češka u Francuskoj. Na sastanku su bili i ministar vanjskih poslova Miro Kovač, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, ministar pravosuđa Ante Šprlje te ministar sporta Šustar, kao i šef SOA-e Daniel Markić.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar uoči sastanka pozvao je da se ‘zakopaju ratne sjekire’ između navijača i HNS-a te kazao da se ne smatra odgovornim za neprovođenje Zakona o sportu.

U nedjelju poslijepodne policija nije privela niti jednog huligana s popisa na kojem se nalaze imena 25 osoba, a koji je MUP sastavio na osnovi fotografija i televizijskih snimaka. Pretpostavlja se kako se skupina izgrednika još nalazi u Francuskoj, a neslužbeno se doznaje da je popis imena proslijeđen francuskoj policiji koja je dobila naredbu da uhiti osobe za koje se sumnja da su sudjelovale u izgredima na stadionu u Saint-Étienneu.

MUP nije iskoristio zakonsku mogućnost zadržavanja huligana za vrijeme trajanja utakmice, ali bi, prema neslužbenim najavama, mogao s onima koji su još u Hrvatskoj to učiniti sutra. Ipak je dio njih očito u Francuskoj, što je Orepić prespavao.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content