OTVORENA POBUNA U HDZ-u? Svi europarlamentarci protiv opoziva Oreškovića!

Europarlamentarci iz redova HDZ-a, Dubravka Šuica, Ivana Maletić, Andrej Plenković i Davor Ivo Stier, uputili su saborskim kolegama iz stranke otvoreno pismo vezano uz aktualne političke događaje, javlja N1 i pismo prenosi u cijelosti.

“Poštovani kolegice i kolege zastupnici,

U okolnostima krize u Vladi, svi zajedno trebamo preuzeti političku odgovornost za Hrvatsku.

Vjerodostojnost Hrvatske demokratske zajednice je pred iskušenjem.

Stabilnost Vlade ključna je za oporavak gospodarstva, koje je glavni prioritet našeg programa usmjerenog na osiguranje boljitka hrvatskih građana.

Stoga u sljedećih nekoliko mjeseci trebao osnažiti pozitivne trendove, te iskoristiti aktualno ozračje na financijskim tržištima.

To je posebno značajno, jer je sljedeća godina jedna od financijski najzahtjevnijih u povijesti Hrvatske.

U parlamentarnom radu postoje trenuci u kojima je teško uskladiti vlastitu savjest s odlukama stranačkih tijela, a istodobno donijeti odvažnu osobnu odluku u nacionalnom interesu.

Znamo da se mnogi od vas danas nalaze u takvoj situacji nakon pokretanja postupka za izglasavanje nepovjerenja Vladi, kojoj ste u Hrvatskom saboru ukazali povjerenje prije samo nekoliko mjeseci.

Uvjereni smo da je interes države, Vlade i stranke ispred interesa bilo kojeg pojedinca.

U ovom trenutku smatramo da je, umjesto rušenja Vlade koju je HDZ formirao, u nacionalnom interesu njena stabilnost i funkcionalnost.

Izražavamo solidarnost s vama i pozivamo vas da glasujete po savjesti i za dobrobit Hrvatske”, napisali su europarlamentarci, prenosi Večernji list.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content