Tuđman, Krstičević i Jandroković traže opoziv prijedloga o smjeni Tihomira Oreškovića

HDZ-ov saborski zastupnik Gordan Jandroković upozorio je kako bi Klub zastupnika HDZ-a u novonastalim okolnostima trebao preispitati oportunost zahtjeva za opoziv premijera Tihomira Oreškovića ili prepustiti zastupnicima da o tom prijedlogu glasuju po savjesti.

Zastupnici HDZ-a Miroslav Tuđman i Damir Krstičević danas su također potvrdil kako nisu potpisali prijedlog o opozovu premijera Oreškovića, i to zato jer taj zahtjev, smatraju, vodi novim izborima što znači – izgubiti godinu u kojoj bi se mnogi poslovi mogli obaviti, vanjski dug smanjiti i mnoge reforme pokrenuti.

Pored Tuđmana, Krstičevića i Jandrokovića , svoje potpise na zahtjev o opozivu Tihomira Oreškovića nisu stavili ni HDZ-ovi zastupnici Ivan Anušić, Željko Dilber, Željko Glasnović, Stjepan Pintarić te Sandra Jakelić. Zahtjev za opoziv nisu potpisali ni koalicijski partnera iz BUZ-a, HSLS-a, HSS-a, Hrasta i stranke Milana Bandića, koji je danas poručio da se tri gl vna aktera u ovoj priči (Orešković, Karamarko i Petrov) trebaju dogovoriti ili zajedno odstupiti.

Podsjetimo, Europarlamentarci iz redova HDZ-a, Dubravka Šuica, Ivana Maletić, Andrej Plenković i Davor Ivo Stier, uputili su saborskim kolegama iz stranke otvoreno pismo vezano uz aktualne političke događaje u kome poručuju da rušenje Vlade nije nacionalni interes te da je vjerodostojnost Hrvatske demokratske zajednice pred velikim iskušenjem.

Istovremeno, iz SDP-a i HNS-a poručuju da će zahtjev o opozivu Tihomira Oreškovića podržati u Saboru i tako HDZ-u i Tomislavu Karamarku dati još jednu šansu za blamiranje.

Odgovori

Skip to content