Babićev Index bi cenzurirao “Dogodilo se na današnji dan”

Portal Index, čiji je vlasnik Matija Babić inače osuđen zbog neplaćanja poreze, poznat po objavi svastike na hrvatskoj zastavi nakon referendum o braku, te vrijeđanju milijuna katolika u Hrvatskoj koji vjeruju u zagovor blaženika i svetaca, između ostalog i blaženog Leopolda Mandiće – čini se, želi proširiti svoje netočno informiranje i na povijesne rubrike.

Naime, jučer je, izražavajući negodovanje riječima – “PORTAL kontroverzne Željke Markić danas se sjetio rođendana zloglasnog ustaškog zapovjednika Jure Francetića, a to je ujedno i najčitanija današnja vijest na portalu” – objavio članak o tome kako je Narod.hr, zamislite, u rubrici ‘Dogodilo se na današnji dan’ objavio tekst o Juri Francetiću.

Osim što je netočno naveo da je Narod vlasništvo dr. Željke Markić, iako je općepoznata činjenica da je vlasništvo udruge U ime obitelji, objavio je i druge poluistine i neistine, poput one da je “za Markićkin portal Francetić “nacionalni junak””, da “u članku potpuno lišenom ikakve kritike, autori na Markićkinom portalu o Francetiću pišu iz perspektive ljudi koji ga podržavaju”, te da je za Narod.hr “Francetić – biblijski ratnik”.

Podsjećamo, radi se o tekstu 3. srpnja 1912. rođen Jure Francetić – najpoznatiji zapovjednik vojske NDH u rubrici Dogodilo se na današnji dan u kojoj podsjećamo na različite povijesne događaje i osobe, bez ikakvog iskazivanje osobnih mišljenja, jer se članci temelje na lako provjerljivim činjenicama.

Na kraju, ne možemo se ne zapitati što je sljedeći korak Indexa? Priprema li liste povijesnih osoba i događaja koje se ne smije spominjati, pri čemu bi kriterije određivao, valjda, sam – Matija Babić?!

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content