DOMAZET LOŠO: Izvršitelj napada u Nici nebitan je, odgovorna je Francuska

Francuzi su na bestijalan način ubijali civile i predsjednika jedne države jer su bili dužni oni i Amerikanci 400 milijardi dolara. I dok oni tobože izvoze demokraciju i ljudska prava ujedno uništavaju stotine tisuća civila i obitelji, rekao je admiral Domazet za Direktno.hr

Cijela serija napada koja se događa po Francuskoj je vrlo znakovita, kazao je vojni strateg i admiral u mirovini Davor Domazet-Lošo za čitatelje Direktno.hr-a osvrnuvši se na tragičan događaj u Nici.

“Znakovito je to da se napad dogodio na Dan pada Bastilje odnosno, na Dan Francuske revolucije. Ono što uvijek napominjem jest da je svo zlo Europe krenulo od te 1789. godine. Tada je krenula vrlo gruba francuska sekularizacija. Prije toga je Francuska bila vodeća sila svijeta na kršćansko katoličkom entitetu, nakon toga ona glavinja i više ni u Europi, a poglavito ne na svjetskoj geopolitičkoj razini, ne predstavlja nekog ozbiljnog čimbenika, iako se ona trudi to biti”, rekao je Domazet-Lošo.

Tvrdi kako je za sve događaja, pa i ovi u Nici, vrlo dvojbeno tko stoji iza njih.

“Može se pripisati ovakvom ili onakvom ISIL-u, islamskom terorizmu, ali podsjećam čitatelje na ne tako davno vrijeme kada je na grubi način, vrlo užasavajući način, ta ista Francuska ubijala građane Libije i način na koji je likvidirala Gaddafija. To je zastrašujuće. Sad cijeli svijet staje uz Francusku, i treba stati za svaki izgubljeni život ali ne smiju biti jedni vrijedniji od drugih”, kazao je admiral Lošo te dodao:

“Francuzi su na bestijalan način ubijali civile i predsjednika jedne države jer su bili dužni oni i Amerikanci 400 milijardi dolara. I dok oni tobože izvoze demokraciju i ljudska prava ujedno uništavaju na tisuće, dapače stotine tisuća civila i obitelji. Tada Zapadni svijet ne plače i ne lije nikakve suze. Prema tome, ta serija koja se događa, vrlo je dvojbeno tko iza toga stoji, tko vuče te konce”, objasnio je admiral.

Kaže kako nije bitan izvršitelj.

“Izvršitelj se zna i nebitan je u priči. Uvijek treba polaziti od onoga tko ima koristi. Ako će se i dalje u Francuskoj produljivati mjere sigurnosti i izvanredno stanje i ako se to želi primijeniti na cijelu Europu, tada bih podsjetio sve da nakon što je bio atentat u Francuskoj dogodio se u Bruxellesu, hoće li sada slijediti negdje drugo u Europi? Hoće li cijela Europa biti pod nekim oblikom izvanrednog stanja?”.

Ističe kako je svođenje napada na islamski terorizam priča koja se pojednostavljuje.

“Dakle, ponavljam, vrlo je dvojbeno tko stoji iza ovih napada. Svesti na matricu da je to islamski terorizam je pojednostavljeno. Zapad je, počevši od Francuske revolucije sebe doveo u ovo stanje, a doveo je jer je to jedina civilizacija u povijesti čovječanstva koja proganja svoga vlastitoga Boga. A nositelj i stjegonoša toga je upravo Francuska od te revolucije”, rekao je i dodao:

“Ako će se slični scenariji događati diljem Europe onda je nedvojbeno da netko vuče konce kako bi Europi nametnuo trajno izvanredno stanje. Ta slobodna Europa sama će sebe staviti u zatvor. Taj koji je izvršio napad, kako god se zvao, on je najmanje bitan. I zato je još indikativnije da je izabran baš na Dan pada Bastilje, tamo ionako ništa nije niti bilo.

Ovo nema veze s onim što nam prikazuju”, rekao je vojni strateg Davor Domazet-Lošo za Direktno.hr.

Odgovori

Skip to content