EVO ZAŠTO je uredništvo Braniteljskog portala povuklo članak pod nazivom ‘Popis hrvatskih branitelja koje Srbija traži’ 

Uredništvo Braniteljskog portala povuklo je članak u kojem su donijeli popis hrvatskih branitelja koje traži Srbija. Njihovo obrazloženje prenosimo u cijelosti:

“Uredništvo Braniteljskog portala odlučilo je povući članak pod nazivom ‘Popis hrvatskih branitelja koje Srbija traži’, kojeg je jučer prenio s portala dalicom.eu a odnosi se na objavljeni popis hrvatskih branitelja protiv kojih navodno srbijansko pravosuđe sprema sudske postupke! Ne ulazeći u vjerodostojnost objavljenog popisa uredništvo Braniteljskog portala odlučilo je pričekati službenu reakciju Ministarstva branitelja kojem je ministar pravosuđa Ante Šprlje proslijedio službeni popis!

Uredništvo Braniteljskog portala prosuđuje da osim službenog popisa kojim raspolaže ministarstvo pravosuđa, da se manipulira te da se u Srbiji, ali i u BiH vrše pripremne radnje za progon određenog broja hrvatskih branitelja, a s kojim službeno nisu upoznate pravosudne i druge institucije RH.
Ovaj problem moraju riješiti obavještajne službe a poglavito ministarstvo vanjskih poslova.
U kratkom razgovoru s ministrom branitelja Tomom Medvedom dobili smo potvrdu da će ministarsvo vršiti premanentan pritisak na spomenute institucije RH, da se sazna istina tko su i koliko je hrvatskih branitelja u procesu obrade spomenutih država.
Također nam je ministar potvrdio da će ministarstvo izvjestiti sve branitelje koji se eventualno nalaze na spornim popisima.
UREDNIŠTVO BRANITELJSKOG PORTALA”

Odgovori

Skip to content