Izbjegle kršćane u njemačkim kampovima muče fundamentalisti od kojih su pobjegli

Do 40 000 kršćanskih i drugih ne-muslimanskih izbjeglica, koji trenutno borave u centrima za migrante, diskriminiraju i maltretiraju drugi tražitelji azila, pa čak i stražari zbog svoje religije, navodi grupa za ljudska prava Open Doors.

Predstavljeni su rezultati istraživanja tijekom kojeg je intervjuirano više od 230 kršćana koji su stigli najviše iz Iraka, Sirije i Afganistana.

Od njih 231, najmanje 88 posto reklo je da su ih zlostavljali muslimanski migranti zbog njihove religije, prema grupi Open Doors Njemačka, misiji koja podupire progonjene kršćane koji su sudjelovali u istraživanju.

Također, oko 50 posto od onih koji su bili intervjuirani je reklo da su bili diskriminirani i zlostavljani i od strane stražara u izbjegličkim centrima. Prema njemačkim medijima, naime, većina stražara u centrima muslimani.
su
Dodatna istraživanja su pokazala da je 42 posto kršćana u centrima iskusilo vrijeđanje, 37 posto je tvrdilo da su zadobili fizičke ozljede, a 32 posto je čak primilo prijetnje smrću.

Dokument je samo “vrh sante leda”, izjavio je voditelj Open Doors Njemačke, Markus Rode, dodajući da vladaju “strah i panika” među ne-muslimanskim pridošlicama, prenosi Deutsche Welle.

Prema AVC-u (Action on Behalf of Persecuted Christians and the Needy, tj. Akcija u ime progonjenih kršćana i onih potrebitih), koji su također sudjelovali u istraživanju, do 40 000 kršćanskih izbjeglica i članova drugih vjerskih manjina zlostavljano je u njemačkim centrima zbog vjerskih uvjerenja, navodi i Bild.

Žene, koje su izbavljene iz ropstva Islamske države u sirijskom gradu Al-Raki, rekle su “da su i dalje nezaštićene” te da su čak ponovno susrele svoje mučitelje u izbjegličkom kampu, govori Karl Hafen iz Međunarodnog društva za ljudska prava sa sjedištem u Frankfurtu.

“Vidio sam (kršćanske) obitelji koje su se vratile (kući) dragovoljno zbog prijetnji”, govori Paulus Kurt iz Centra za orijentalne kršćane u Njemačkoj (ZOCD).

Kršćanski izbjeglica Fadi S. iz Sirije, koji je sudjelovao na konferenciji, rekao je da je stignuvši u njemački izbjeglički kamp bio “šokiran” zbog susreta s muslimanskim fundamentalistima zbog kojih su zapravo i pobjegli.

Prema organizacijama za ljudska prava, njemačko zakonodavstvo ne može riješiti situaciju. Pozvali su vlasti Berlina da smjeste kršćanske izbjeglice odvoje od muslimanskih.

Više od 1,1 milijuna azilanata stiglo je u zemlju 2015. godine, a nastavljaju dolaziti i 2016. godine.

Njemački građani zabrinuti su zbog budućnosti, a prema anketi u veljači, 81 posto građana reklo je da je migrantska kriza “izvan kontrole”, sve pod vodstvom kancelarke Angele Merkel.

Izvor: narod.hr/rt.com

Odgovori

Skip to content