KOVAČ SE NEĆE KANDIDIRATI ‘Nemam pravo polarizirati stranku’

Danas je održana redovna koordinacija HDZ-ovih ministara, a potom se sastalo predsjedništvo stranke. Nakon toga javnosti se obratio Miro Kovač.

– Neću se kandidirati za predsjednika HDZ-a – kazao je Kovač te dodao:

– To bi dovelo do polarizacije u stranci, a moramo se koncentrirati na izbore. Sve odluke donosio sam samostalno, a sve prijatelje koji su me podupirali u nastojanju da se kandidiram molim neka svoje aktivnosti usmjere u promidžbu za parlamentarne izbore.

Na pitanje je li prikupljao potpise, odgovorio je:

– Sve sam rekao!

Oleg Butković uoči predsjedništva rekao je kako ne zna prikuplja li još netko osim Andreja Plenkovića potpise za kandidaturu, piše HRT.

Na pitanje hoće li se kandidirati za predsjednika stranke, Zlatko Hasanbegović odgovorio je: “Okrenimo se budućnosti, nemojmo se baviti prošlošću.”

Vrhunac današnjeg dana trebao bi biti sastanak izbornog stožera HDZ-a, odnosno predstavnika svih županijskih organizacija, koji će se održati u 16 sati.

Podsjetimo kako je zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić jučer objavio na Facebooku da se neće kandidirati za predsjednika HDZ-a na predstojećim unutarstranačkim izborima na kojima će članstvo birati nasljednika Tomislava Karamarka.

Izvor: vecernji.hr

Odgovori

Skip to content