ODGOVOR PUPOVCU: Koga je u Hrvatskoj strah?

Srbi žive u strahu, kaže Pupovac. U doba kad su Srbi živjeli u strahu (1990. – 1996.), Pupovac je (nažalost, baš on) govorio najčišćim hrvatskim jezikom od svih političara na javnoj sceni Hrvatske (nikada nije pogriješio niti jednu riječ – iz straha – ne iz poštovanja). Ispravnije i od Tuđmana i od Mesića, i od svih sabornika i ostalih priljepaka bilo komunističke ili ine provenijencije.

Sada više ne govori najčišćim hrvatskim jezikom. Zašto? Jer ga više nije strah! Dakle, laže! Zna, ali neće.

Kad Pupovac kaže “Srbi u strahu”, treba imati na umu da su to Srbi koji još žive u Jugi i koji bi da Hrvatska i ne postoji. Ti Srbi su organizirani u nešto što nikako ne može biti registrirano i prihvaćeno od Hrvatske, a ipak jest. Kako u Hrvatskoj može postojati nešto što se zove “Srpsko narodno vijeće” ili veće, nisam siguran? Može postojati nešto kao “narodno vijeće Srba u Hrvatskoj”. Srpsko narodno veće može egzistirati samo u “Srbiju, bre”. Samostalna demokratska srpska stranka može postojati samo u Srbiji. Kod nas može eventualno postojati (ako se odobri političko organiziranje manjina na nacionalnom principu – što je idiotluk naše političke scene), socijaldemokratska stranka Srba u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj žive i integrirani Srbi koji vole i štuju svoju “jedinu Domovinu – Lijepu našu”, brojni branitelji srpskog podrijetla i hajde, probajte pitati njih treba li im dvojezičnost! Ne treba, jer znaju govoriti i pisati i razumiju hrvatski i štuju hrvatski jezik, oni su zadovoljni što u obitelji, međusobno mogu govoriti srpskim jezikom. E vidite, oni koji to “ne” žele, traže dvojezičnost, što im je prijelazni oblik prema zahtjevanju za konstitutivnošću. To bi i Furija Radin isto, malo sutra.

Zapazite kako tvore rečenice kad zbore o Hrvatskoj… Kažu “u ovoj državi” ili “u ovoj zemlji”, nikad ne kažu “u našoj državi” ili u “našoj zemlji” i nisu oni sami u tome, to isto čine i pusići, vrdoljaci, marasi, mrsići, milanovići, hajdaši, stazići, goldsteini, josipovići, glasovci i ostali multi-kulti regionalci, udbaši, kosovci i deca im.

No, jednom će im postati jasno da je naša država, nacionalna država Hrvata “i svih ostalih državljana”, ali voljom hrvatskog naroda! I ne treba ih biti strah dok god štuju Hrvatsku i hrvatsko. Ne da ćemo ih tolerirati, prihvatit ćemo ih. Toleriramo one koje ne prihvaćamo, a ne prihvaćamo one koji izražavaju nepoštivanje i neprihvaćanje Hrvatske i hrvatskog! Koliko dugo ćemo vas tolerirati, toga vas treba biti strah. Nemojte pretjerati!

Autor: dnevno.hr

Odgovori

Skip to content