OKRUTNI NOGOMET Bolja i kvalitetnija momčad je ispala s EURA, iz istog razloga kao i Hrvatska

Moje je mišljenje da je ispala bolja i kvalitetnija reprezentacija. Međutim, momčadi koje imaju dominaciju, poput Španjolske, Hrvatske i Njemačke, više ne dobivaju utakmice, nego su uspješniji oni koji igraju na kontre i polukontre.

Francuzi se u tome dobro snalaze, imaju naprijed Girouda i ekstra-klasnoga Griezmanna i rade razliku.

Ni Pogba ni Payet nisu u nekoj formi, dok je kod Nijemaca dosta igrača nedostajalo, a Müller opet sinoć nije pokazao ništa.

Löw je krenuo u sustavu 4-1-4-1, imao je dominaciju u sredini i igrača više, osjetilo se to protiv francuske 4-4-2 ili 4-4-1-1 formacije. Relativno dobro su Francuzi to iskontrolirali, ali premalo je kad budući europski prvak ima kod kuće 35 posto posjeda lopte. Međutim, nogomet je promijenio svoju sliku, ekipe koje imaju više posjeda nisu na Euru uspjele.

Griezmann je bio igrač odluke, no cijelu sezonu odigrao je na visokoj, fantastičnoj razini, a na ovom Euru zaslužio je biti najbolji igrač, bez obzira na to kako prođe finale. Njemačkoj je najveći peh predstavljao izlazak Boatenga, to ih je slomilo, on je bio njihov daleko najbolji igrač. Počeo je svaku akciju Njemačke, više je bio vezni nego stoper, često na 30 metara od protivničkoga gola.

Finale će biti interesantna utakmica, susreću se dvije momčadi koje igraju na kontru i polukontru. Vjerojatno će se očekivati dominacija Francuza, ali Portugal ima odličnu kontru i Ronalda i Nanija koji naprijed rade razliku. Mišljenja sam ipak da smo sinoć gledali utakmicu dvije najbolje momčadi, finale prije finala. Očekivao sam da će proći Nijemci jer su zaslužili, ali nogomet je nekad okrutan, uvjerili smo se i mi u to protiv Portugala.

Autor: Zoran Vulić/sportske.hr

Odgovori

Skip to content