Plenković: Zanimljivo je kako od neformalnih kava kreću kreacije o nosteljima lista

Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković predstavio je program stranačkom članstvu u Virovitici, a tom prigodom novinarima je komentirao listu imena koja su prema nekim medijima ‘njegov’ izbor za nositelji lista.

-Zanimljivo je kako od neformalnih kava i fotografija koje su objavljene na facebooku kreću kreacije o nosteljima lista. Ja sam jučer bio prvi put na Predsjedništvu stranke kao gost. Razgovarali smo o aktualnoj političkoj situaciji. Sve ključne odluke koje se odnose na sastavljanje koalicija i na nositelje lista donosit ćemo nakon što se završe unutarstranački izbori – rekao je Plenković.

Podsjetimo, riječ je o fotografiji s neformalnog druženja koju je na svome facebook profilu objavila europarlamentarka Dubravka Šuica, nakon koje je novinar 24 sata Boris Rašeta objavio priču temeljem koje je sugerirao zaključak prema kome su “sve opcije unutar HDZ-a podržale Plenkovića, osim one bliske bivšem predsjedniku Tomislavu Karamarku”.

Temeljem upravo te fotografije, Ivanka Toma i Jutarnji list “spekuliraju da se u HDZ-u spekulira” kako bi prvi na listama mogli biti: u 1. izbornoj jedinici Andrej Plenković, u 2. Miroslav Tuđman, u 3. Damir Habijan koji je među prvima zatražio ostavku Tomislava Karamarka, u četvrtoj Tomislav Tolušić, u petoj Zdravko Marić, u šestoj Goran Marić, u sedmoj Damir Jelić, u osmoj Oleg Butković, u devetoj Ivana Maletić, u desetoj Damir Krstičević, dok bi listu u 11. izbornoj jedinici nosila Zdravka Bušić.

M.M./hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content