NAŠE BRAČANKE Sinkronizirana bajka: Tri sestre rodile u nepuna dva mjeseca

Priča o tri sestre oduvijek ima nekako dramski potencijal; prisjetimo se Čehovljeve drame tog naslova, kao i tužne pripovijetke smještene u doba renesanse, o tri “sorele” iz mjesta Prčnja kod Kotora u Crnoj Gori, koje su u “palati”, svaka na svom prozoru, čekale istoga mornara da doplovi i oženi jednu od njih, pa u toj neutaženoj ljubavnoj čežnji preminule, jedna po jedna, kao osamljene starice…

Ali, naša je današnja priča sasvim drugačija, puno veselija. Tri Bračanke, sestre Paula Lamut (26), Rajka Oreb (28) i dr. Marica Vladilo Maslov (29), djevojačkim prezimenom Vladilo, rodile su bebe, danas stare tek pola godine, u razmaku od nepuna dva mjeseca!

Vesela kronologija

Dvije su nastanjene na Braču – u Splitskoj i Sutivanu – a jedna u Splitu. Prva je rodila Paula, i to maloga Branka petoga prosinca. Valja reći da ni ranije u familiji nije falilo dječjega plača; dvije sestre već imaju po jedno dijete, a liječnici Marici malena Irina, koja je na svijet stigla 23 dana nakon rođaka Branka, to je bio pak prvi porod. Kronologiju započinje Paula:

– Šokirala sam se, pa i zaplakala, kad sam ustanovila drugu, poluplaniranu trudnoću, jer je malo uranilo; već imam trogodišnjeg Antu – kazuje zgodna mama, završena pedikerka s adresom u Sutivanu na Braču.

– Test sam napravila kod mame Jasne u Supetru i rekla: “Eh, kad bi barem još koja sestra rodila!” Želja mi se ispunila jer je ubrzo nakon mene test, također uz majčino “superviziranje”, pozitivno obavila i Marica, koja je kao doktorica trudnoću i ovulaciju pomno izračunala i isplanirala – smije se mlada, dvostruka mama Paula, zaposlena u obiteljskom turizmu.

A onda je i treća sestra Rajka, ekonomistica angažirana u privatnom ugostiteljskom sektoru u Splitskoj nastavila niz…

– Kad sam i ja kod mame u Supetru ustanovila trudnoću nedugo nakon njih dvije, što je rezultiralo dolaskom Mariete na svijet 31. siječnja 2016. godine, našoj mami je pao tlak; od šoka joj je pozlilo i završila je na Hitnoj u Supetru – prisjeća se Rajka Oreb čije prvo dijete, Frane, inače ima četiri godine. Kroz smijeh, jer sve je završilo dobro; mama se oporavila i, kao sad već peterostruka baka, stalno je na turneji u trokutu: Splitska – Sutivan – Split. Ne smije zapostaviti ni jednu bebu – vedro će Rajka.sestre_vladilo10-190716

Da stvar bude zanimljivija, valja reći da ni superbaka nije stara. Ima, naime, 49 godina, a osim ove tri prekrasne kćerke koje su joj podarile petero unučadi, ima još i 21-godišnjeg sina Pavu i najmlađe dijete, desetogodišnju Niku Vladilo, koja će uskoro krenuti u četvrti razred osnovne škole Supetar.

– Tako je to kad prvo dijete rodite s 19, a zadnje s 39 – smiju se sestre, te prisjećaju nedavnih postporođajnih dogodovština, ali i onih koje su prethodile njihovu, igrom sudbine sinkroniziranom rađanju.

‘Posudila’ joj majčino mlijeko

– Imale smo na WhatsAppu grupu, nas tri sestre i mama; pratile smo si međusobno težinu, a doktorica Marica nam je davala savjete oko prehrane, uzimanja folne kiseline i drugog. Umele smo mater, pa je izašla iz grupe – smiju se sestre, za potrebe snimanja okupljene u stanu na Pujankama jedine od njih udane u Splitu, Marice.

– Bilo je smišno i kako smo se snalazile kasnije oko dojenja. Ja, recimo, nisam imala dovoljno mlijeka za Irinu, pa mi je mama slala Paulino mlijeko, svježe izdojeno i zamrznuto, trajektom s Brača u Split! Tako je moja Irina “ukrala” nekoliko doza mlijeka rođaku Branku – veselo pripovijeda Marica, uz odobravanje sestara.

A gdje je u cijeloj priči djed, 53-godišnji Pavo, pitali smo sestre.

– On je presretan. Nagovara mater da rodi i ona još jedno, šesto dijete – jednostavno će sestre familije Vladilo.sestre_vladilo3-190716

Teta već s pet godina

Djevojčica Nika iz Supetra je prvi put postala teta sa samo pet godina, a peti put s deset.
– Super je bit teta. Volim bebe i igram se sa svim nećakinjama i nećacima. Naravno, nije bilo lako popamtit sva imena – prihvaća šalu superteta Nika, učenica 4. razreda O.Š. Supetar.

I 53-godišnji dida Pavo je presretan, a nagovara mater da rodi i ona još jedno, šesto dijete – veselo će njihove tri kćerke

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content