Tomac se prisjetio Milanovićevih prošlih afera i ‘staljinističkih metoda’

Bilo je u proteklih četiri godine puno indicija da takve stvari nisu Milanoviću strane, kazao nam je Tomac, donosi portal Direktno.hr

Kada je bivši potpredsjednik Vlade Slavko Linić u srijedu uredniku Velimiru Bujancu potvrdio ekskluzivu o tome da je Zoran Milanović dao iskaz na policiji povodom optužbi za koruptivne radnje u iznosu od oko 300.000 kuna, mnogi su odmahnuli rukom. Ta je skandal, međutim, potvrđen kao posve istinit, a riječ je o prijavi Mladena Hrgareka, vlasnika agencija Madison, koji je predsjednika SDP-a prijavio DORH-u zbog sumnji na pranje novca. Aferu Madison za Direktno hr. komentirao je politički analitičar Zdravko Tomac.

Afera Madison nije posljedica kampanje, smatra Tomac.

“Bilo je u proteklih četiri godine puno indicija da takve stvari nisu Milanoviću strane. Ja o ovom slučaju ne znam ništa više od onog što čitam po medijima, ali očito je Zoran Milanović čovjek koji nije objektivan”, kazao nam je Tomac.

Prisjetio se nekih, za njega gorih, ‘starih’ afera čiji je akter bio Zoran Milanović.

“Za mene je puno gora afera ono što je Zoran Milanović napravio jednom od svojih najbližih suradnika – Slavku Liniću. On i Ostojić su zlorabili represivni aparat, optuživali su ga, slušali, progonili i na kraju smjenili. Slavko Linić je to vrlo argumentirano javno iznosio i dokazivao. Znam da je Ranko Ostojić s Milanovićem zloupotrebljavao represivni aparat protiv svojih političkih protivnika”, rekao je Tomac.

Politika Ranka Ostojića i Zorana Milanovića Tomca podsjeća na staljinistička vremena.

“Strašan je slučaj Marka Franciškovića koji se posvađao s Rankom Ostojićem, preko interneta su se vrijeđali, a onda je to završilo tako da je Marko Francišković poslan u ludnicu i tamo bio šest mjeseci, jedva je izašao van. Čovjeka su, kao u neka stara staljinistička vremena, proglasili ludim. Staljin svoje protivnike nije trpao samo u zatvor i u Sibir, mnoge je trpao u ludnicu”, govori nam Zdravko Tomac.

Kad se sve uzme u obzir – Zoran Milanović ne odaje dojam moralne osobe, tvrdi Tomac.

“Kad se uzme da je Milanović s Ostojićem napravio krizu u Vukovaru, da su nametnuli ćirilicu na jedan način suprotan Ustavu i potrebi smirivanja situacije, zatim da je Milanovićev brat u ime Zorana Milanovića tražio privilegije, hodao po ministarstvima, napravio mnoge stvari koje bi trebalo istražiti, a i da je Milanovićev otac postupao na neprimjeren način… Prema svemu tome Zoran Milanović, uz svoje izjave, optužbe, ono što su napravili prema braniteljima na Markovom trgu, ne odaje neku moralnu vrlinu.

“Zoran Milanović je koristio je državni helikopter za privatne potrebe, a s druge strane on i Ostojić su Miru Lacu strpali u zatvor zbog putnog naloga, iz humanih razloga, da se pomogne jednoj bolesnoj novinarki za korištenje službenog auta. To je jedna slika o tom čovjeku koja pokazuje da bi ovo bilo sasvim moguće. Zatim kad se uzme i to što je njegov ministar Jakovina napravio s EU fondovima, kako su osnivali poduzeća da bi dobili novce, kako su prevarili seljake, iste te seljake koje sada kupuju velikim mjestima – to je jedna slika o Zoranu Milanović na temelju koje je moja sumnja da je afera Madison opravdana”, kazao je Tomac za Direktno hr.

 

Odgovori

Skip to content