(VIDEO) Poljske redovnice plesom pozivaju na Svjetski dan mladih

Poljske redovnice snimile su video-pozivnicu povodom Svjetskog dana mladih koji će se održati u Krakovu od 26. do 31. srpnja pod geslom: „Blago milosrdnima, oni će zadobiti milosrđe“.

Družba sestara Milosrdnog Isusa iz Myślibórza u Zapadnom Pomorju plesom pozivaju mlade na sudjelovanje na Svjetskom danu mladih.

Pogledajte njihovu izuzetno lijepu pozivnicu:

Za organizaciju susreta zadužena je Krakovska nadbiskupija, na čelu s kardinalom Stanislawom Dziwiszem, zajedno s Papinskim vijećem za laike. Kao mjesto završne mise predviđena je najveća gradska zelena površina, park Blonia. Osim toga, rabit će se se nogometni stadioni mjesnih prvoligaša.

U parku Blonia, koji je velik kao gotovo 70 nogometnih igrališta, misu su već slavili pape Ivan Pavao II. i Benedikt XVI.

Nekoliko važnih informacija za hodočasnike

Još je samo nekoliko dana ostalo do polaska na Svjetski dan mladih, podsjeća Ured HBK za mlade. Kako bi se što bolje pripremili obavezno pročitajte ovih sedam važnih informacija.

1. Ponesite vreću za spavanje i podlogu – trebat će vam.

2. Hodočasnici koji su odabrali paket s uključenom prehranom će dobiti bonove …koje će moći zamijeniti za tople obroke na mjestima s označenim logom SDM-a.

3. Za bdijenje i Svetu Misu poslanja (dakle za subotu 30.7. i nedjelju 31.7.) svaki će hodočasnik dobiti jedan bon.

4. Doručak dobivaju oni hodočasnici koji su odabrali paket s uključenim smještajem.

5. SDM omogućuje dva tipa smještaja-u obiteljima ili zajednički smještaj (npr. škole, dvorane…). Mjesta smještaja podijeljena su prema jezičnim područjima.

6. Smještaj u obiteljima bit će od 21 sat do 7 sati ujutro, stoga pripremite udobnu obuću i odjeću za cjelodnevni boravak vani.

7. Preporučamo vam da na bdijenje i Svetu Misu poslanja ne nosite sve svoje stvari (npr. kufere). Imat ćete dovoljno vremena spremiti se u nedjelju za povratak.

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content