ZAŠTO JE SUSPENDIRANA HELENA KRMPOTIĆ?

Obiteljsku stranku prekjučer je Helena Krmpotić, novinarka HTV-a, izvijestila da se neće realizirati emisija „Studio 4“ sa našim članom Mirom Matijevićem, dogovorena za 19. srpnja 2016. u jutarnjim satima.

Svi smo neugodno iznenađeni s obzirom da se radi o novinarki koja je već preživjela i previše neugodnosti zbog najava svjedočenja svoga oca u procesu protiv Mustaća i Perkovića na sudu u Münchenu. Za najnoviju suspenziju nismo saznali pravi razlog s obzirom da još nije dobila pisanu odluku, ali nakon privatnih poruka, koje je uputila našem kolegi i istraživačkom novinaru Miri Matijeviću, ipak ostaje sumnja da je suspenzija posljedica planirane emisije i dokaza o sudjelovanju u kriminalu visoko rangiranih policajaca Policijske uprave Ličko-senjske, ali i čelnih ljudi iz ravnateljstva, pa i bivšeg ministra Ranka Ostojića. To nam potvrđuje i izjava Helene Krmpotić, koja tvrdi da telefonski pozivi i pritisak, koji je prema njoj uslijedio nakon najave emisije, nije doživjela od „Münchenske epizode“.

Obiteljska stranka želi vas upozoriti da je ovo pismo uvod u druge akcije koje ćemo inicirati. Također ćemo vašoj novinarki pružiti pravnu pomoć i drugu potporu. Suspenziju ocjenjujemo ne samo kao napad na novinarsku slobodu rada, govora i izražavanja već i kao kazneno djelo prikrivanja kriminala i kaznenih djela o kojima bi javnost i mjerodavne institucije putem najavljene emisije bili upoznati.

Stoga zahtijevamo da još jedanput preispitate svoju odluku.

Za Obiteljsku stranku

Mate Knezović, predsjednik

Odgovori

Skip to content