EVO S KIM IMAMO POSLA Dačić: ‘Tragikomično je da Hrvatska poziva na okretanje k budućnosti, a sve više djeci daju ime Ante’

Ivica Dačić kaže da ako je uvjet da Srbija bude dio EU to da bude kao Hrvatska, da budu ”revizionisti koji rehabilitiraju nacizam, fašizam i ustaštvo”, onda neće ni ući u EU. ‘Pitanje je dokle će ta EU biti gluhonijema’, rekao je Dačić.

Kako je naveo, pitanje je zašto nitko ne reagira na sve što se događa u Hrvatskoj i ocijenio da Zapad i EU u ovom trenutku vode “politiku ne vjerujemo svojim očima”, prenosi Dnevnik.hr.

“Ne želim destabilizirati odnose, ovo je naša dužnost, da branimo zemlju, narod i interese. Zamislite da neka druga zemlja krene rehabilitirati ratne zločince”, rekao je Dačić.

Navodi i da Hrvatska nije konkretno odgovorila ni na jedno pitanje o reviziji povijesnih činjenica i rehabilitaciji NDH.

‘To je država koja je bila nacistička tvorevina, koja je počinila velike zločine, prije svega nad Srbima. Pa Hrvatska je spasila dušu ulaskom u Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca. Na svaki konkretan upit, zašto su rehabilitirali Stepnica, o Glavašu, spomeniku Barešiću, incidentima u Srbu, nema odgovora ili je odgovor da je to velikosrpska agresija. To uvijek kažu kada nemaju što odgovoriti”, kaže Dačić.

Također napominje kako je “tragikomično da Hrvatska poziva na okretanje k budućnosti” i u tom kontekstu istaknuo da u Hrvatskoj sve više djeci daju ime Ante.

“Kovačevo izlaganje je traktat očigledne mržnje prema Srbiji, Srbima i premijeru Vučiću”, zaključio je Dačić.

Podsjetimo, Kovač je reagirao na prosvjedne note iz Beograda te na Vučićeve optužbe da se u Hrvatskoj provodi antisrpska politika. Srbija je poslala nekoliko prosvjednih nota oko tema koje je spomnuo Dačić, a hrvatska diplomacija reagirala je rekavši kako neće primati ‘neproduktivne prosvjedne note’ te Srbiji poručila da se počne baviti ‘europeizacijom svog društva’.

Nakon svega, Vučić je pisao i Bruxellesu rekavši im kako se u Hrvatskoj vodi ‘ogoljena antisrpska politika’, da se rat vodio na hrvatskom teritoriju, te da je Hrvatska bila žrtva agresije, piše Dnevnik.hr.

 

Odgovori

Skip to content