Bujanec otkrio počinitelja? Člana Foruma mladih SDP-a prijavio policiji

PU zadarska zaprimila je informaciju o mogućem počinitelju koji je crvenom bojom zalio spomenik u Dragama – na facebooku je prijatelj Danice Spasović, Franka Vidovića i Peđe Grbina!

Nakon što je jučer Velimir Bujanec ponudio nagradu od 20 tisuća kuna za informaciju o imenu počinitelja koji je oskvrnuo spomenik Miri Barešiću u Dragama kraj Pakoštana, direktno.hr saznaje da nije trebalo dugo čekati i da je Bujanec dobio imena počinitelja koji stoje iza tog čina.

Prema informacijama kojima direktno.hr raspolaže, Bujanec je jutros službenicima Policijske uprave zadarske proslijedio informacije o imenima počinitelja. Navodno, riječ je o mlađoj osobi s područja Bilica, inače članu Foruma mladih SDP-a. Bujancu se javio svjedok koji raspolaže informacijama da je upravo ta osoba crvenom bojom zalila spomenik Miri Barešiću.

Inače, dotični je na facebooku razmjenjivao poruke i prijatelj je s više visokopozicioniranih SDP-ovih dužnosnika, a među njima i Danicom Spasović, Frankom Vidovićem i Peđom Grbinom te načelnikom općine Tisno i SDP-ovim zastupnikom Ivanom Klarinom s kojima je osumnjičeni naročito blizak.

Prema informacijama koje je policiji proslijedio urednik Bujice, a koje je dobio putem društvene mreže facebook, otkrivena je i osoba koja stoji iza fb stranice Antifa Šibenik koja je preuzela odgovornost za oskvrnuće spomenika u Dragama. Riječ je o osobi iz Šibenika, staroj negdje oko 40 godina, koja je blisko povezana s radikalnim splitskim aktivistom Zoranom Ercegom, ali i osobama koje su već ranije osumnjičene za oskvrnuće spomenika IX. Bojne HOS-a koji je također zaliven bojom.

Neke indicije govore da bi iste osobe mogle imati veze i s iscrtavanjem svastike na Poljudu. Bujanca smo pitali za izjavu o tome kako je došao do imena sumnjivca koji je navodno zalio bojom spomenik u Dragama, međutim, nije htio davati konkretne izjave niti davati konkretna imena kako ne bi naštetio policijskoj istrazi, navodi direktno.hr.

Naveo je samo da je točno kako je informaciju o mogućim počiniteljima proslijedio PU zadarskoj. Također je naveo da osobe koje su sve dojavile nisu to učinile zbog toga jer žele nagradu od 20 tisuća kuna, već zbog “osjećaja građanske dužnosti i patriotskih pobuda”. No, Bujanec navodi da će bez obzira na to nagrada biti isplaćena, pokaže li policijska istraga da su informacije koje je zaprimio točne.

 

1 comment

Odgovori

Skip to content