PLENKOVIĆ: Kardinalova poruka o “muenchenskom procesu” je vrlo jasna

Čelnik HDZ-a Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak kako će njegova stranka voditi konstruktivnu izbornu kampanju te da će je on započeti u utorak u Starom Gradu na Hvaru.

-Vodit ćemo jednu racionalnu politiku, a kada je riječ o financiranju kampanje bit će zakonito, odgovorno i transparentno. S obzirom da su ljetni mjeseci prirodno je da se ovoga puta više usmjerimo na medijsku kampanju nego što je to bilo prošle godine – rekao je Plenković u razgovoru s novinarima u Mariji Bistrici.

Najavio je i kako će on kampanju započeti sutra u Starom Gradu na Hvaru.

-Povodom blagdana Svetog Roka bit ću u Starom Gradu na Hvaru. Znate da su moji korijeni po očevoj strani sa Hvara, a ovo je jedna zanimljiva prigoda budući da Stari Grad na Hvaru slavi 2.400 godina postojanja. Gradonačelniku Maroeviću obećao sam, kad sam doveo moje prijatelje s Hvara u Bruxelles, gdje smo imali skup s našim grčkim prijateljima sa Pharosa, da ćemo sigurno za Svetog Roka biti u Starom Gradu – pojasnio je Plenković.

Osvrnuo se i na propovijed kardinala Josipa Bozanića u Mariji Bistrici.

-Njegova poruka mladima, djeci, poruka o dobrim hrvatskim ljudima, bila jako dobra poruka – istaknuo je

Smatra da je o “muenchenskom procesu”, kojeg je kardinal Bozanić spomenu u svojoj propovijedi, poslana prava poruka.

-Moramo izgraditi državu i njene institucije uključujući pravosudne, koje su u stanju same se suočiti s tamnim dijelovima prošlosti bivšeg sustava – rekao je Plenković te ponovio da je kardinal u tom dijelu bio vrlo jasan.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content