U PAŠALUKU NIŠTA NOVA: Spomenik Barešiću poput kolca u srce četnicima na vlasti

Na podizanje spomenka Miru Barešiću reagirala su trojica srbijanskih ministara, piše Slobodna Dalmacija.

Tako je nekadašnji glasnogovornik Miloševićeve Socijalističke partije Srbije (SPS), a danas srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić ocijenio da je podizanje spomenika Barešiću, kao i rehabilitacija Stepinca, događaji u Srbu, skrnavljenje partizanskih spomenika i još neki događaji, rehabilitacija fašističke NDH.

Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da čin podizanja spomenika Miru Barešiću podsjeća na povampirenje fašizma u Hrvatskoj.

Notorni ministar rada Aleksandar Vulin kaže da taj čin govori da je Hrvatska “potonula u ludilo iz kojeg se nije u stanju otrgnuti”, piše Slobodna Dalmacija.

Uznemireni četnici gledaju kako se, jedna za drugom, njihove i udbaške konstrukcije ruše poput kule od karata. Treba li komentar? 

P.S.: Zašto u naslovu stoji naizgled posprdan termin ‘pašaluk’? Zato što uopće nije posprdan, nego je realnost. Za uljuđenu europsku državu i članicu najmoćnijeg vojnog saveza na svijetu, za zemlju čijoj se ljepoti svake godine dive milijuni turista sa svih strana svijeta, za zemlju koja je još nedavno u zločinačkoj srbočetničkoj agresiji doslovno gorjela, ali se uz brojne žrtve domogla tako željene slobode – za takvu Hrvatsku ova četnička džamahirija nije ništa drugo doli običan primitivan pašaluk. I prema njima se tako, sve dok su takvi, trebamo i odnositi. 

Odgovori

Skip to content