ANDREJ PLENKOVIĆ Oni koji su štitili jugoslavenski terorizam ne zaslužuju novu šansu

Izvor slike: faH
SDP i Milanović su čuvari komunističkog naslijeđa, jer su arhiv KP-a stavili pod embargo da joj nitko nema pristupa. Stoga Sabor mora pod hitno donijeti odluku da se ti arhivi otvore, rekao je Tuđman

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predizbornom skupu stranke za 4. i 5. jedinicu u Osijeku je konkretizirao retoriku.

“Pred nama su izbori u kojima narod ima jednostavnu odluku. Ima pred sobom kandidate Narodne koalicije koja je na brzinu, trgovački sklopljena u kojima podršku traže isti ljudi s promašenom i zaostalom kampanjom, logikom podjela u društvu, pogrešnom retorikom…, koji su povećali poreze, donijeli pad gospodarstva… To je bila neuspješna Vlada, što su joj birači i pokazali pet puta na različitim izborima. Iako su okolnosti prije 2,5 mjeseca za nas bile zahtjevne HDZ je pokazao snagu, odlučnost i zajedništvo. I u ove izbore moramo ući kao jedno. Svatko od nas ima svoj krug i ako svatko ulovi nešto glasova u akvatoriju koji je manje siguran od našeg, to će omogućiti da ove dvije liste ostvare bolji rezultat nego lani. Naša misija je jednostavna. Pobijediti. Iz oporbe su krenuli nisko, retorikom na koju nismo odgovorili njihovim načinom. Najlakše je kampanju svesti na osobne uvrede, poruke koje su ispod europske razine. No, ja želim da HDZ bude nositelj retorike 21. stoljeća. Moram pitati i kako netko tko je dva dana prije ulaska u EU išao izigrati povjerenje iste te EU, štititi jugoslavenski terorizam ima obraza napadati nas i ponovno tražiti povjerenje ljudi. Samo radi toga, ovakva oporba ne zaslužuje novu šansu”, rezolutan je predsjednik HDZ-a.

Miroslav Tuđman na izjavu SDP-ovog čelnika Zorana Milanovića da su on i njegov otac Franjo Tuđman štitili Josipa Perkovića u Osijeku je rekao:

“To su laži kakve može izreći samo netko tko gubi moralni politički dignitet. Perković je bio umirovljen 1992. i u novom obavještajnom sustavu nije bio nitko iz bivšeg sustava. SDP i Milanović su čuvari komunističkog naslijeđa, jer su arhiv KP-a stavili pod embargo da joj nitko nema pristupa. Stoga Sabor mora pod hitno donijeti odluku da se ti arhivi otvore kako bi istina o tome periodu bila poznata svima. Male stranke zagovaraju regionalizaciju iz svojih partikularnih interesa, a to Hrvatskoj ne treba, jer donosi nove podjele. Decentralizacija da, regionalizacija ne. Sa SDP-om je druga priča. Oni imaju ugrađene felere zbog kojih nisu u stanju donijeti strategiju nacionalnog razvoja”, objasnio je Tuđman.

U Osijek je stigao i predsjednik Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu Manfred Weber i rekao onima koji su izgubili vjeru u politiku i političare da u Andreju Plenkoviću i njegovu timu imaju ljude koji drže do svojih obećanja i koji ih mogu ispuniti.

“Hrvati trebaju pogledati u zemlje u okruženju kako bi se uvjerili da zemljama gdje vladaju socijalisti ne ide dobro”, rekao je Weber.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content