BALKANSKI ŠPIJUN: Srbijanska BIA teško se osramotila!

Ukoliko imalo poznajete način djelovanja i sposobnosti koju je imala nekadašnja obavještajna služba Jugoslavije UDBA, znate i da se s njima nije bilo za šaliti. Lista ubojstava koja se pripisuje udbaškim atentatorima je pozamašna i vjerojatno su već po tomu među “top 10” obavještajnih službi.

Udbaši su bili poznati što su zahvaljujući položaju Jugoslavije imali kontakte i s američkom CIA-om i sovjetskim KGB-om. Bili su dakle u tim krugovima u svojevrsnoj prvoj ligi špijunaže.

Kako je Beograd nakon raspada Jugoslavije naslijedio i većinu kadrova ali i arhive bivše službe vjerovalo se da je i Bezbedosno informativna agencija (BIA) najmoćnija obavještajna agencija na ovom području.

No kako to obično biva, pandan naše SOA-e u Srbiji potrudio se razuvjeriti nas i pri tomu se očito dobro osramotiti. Uhitiše tako čovjeka koji se spremao u berbu grožđa, a za kojega očito da nema indicija ni da se kretao u krugovima u kojima bi mogao doznati informacije.

Neki ga čak prozivaju i “smotanim”, a ne može se isključiti niti da je “špijun” možda imao i “mokre snove” o špijunaži.

Za uputu srbijanskim obavještajnim službama molimo pogledati priloženu fotografiju. S desna se nalazi naslovnica ruskog Maxima s Annom Chapman, FSB-ovom špijunkom uhićenom u SAD-u. Na lijevo je naslovnica Srpskog telegrafa s čovjekom kojem je grožđe sada neobrano.

Korektnosti radi prema tom “smotanom” i nesuđenom špijunu i njegovoj berbi grožđa, bilo bi pametnije da ga se pusti. Uostalom bruka koju su si nanijeli brže će završiti. To je kao skidanje flastera s dlakave kože, vjerujte, koliko god se premišljali, brzo ili polako, brzo skidanje je uvijek manje bolno.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content