Beljak ih šokirao izjavom da će dati podršku Andreju Plenkoviću: ‘Ovo je izdaja Narodne koalicije’

U Narodnoj koaliciji su šokirani izjavom Kreše Beljaka, predsjednika HSS-a da će dati podršku Andreju Plenkoviću. Svatko nosi posljedice za svoje ponašanje, rekao je Ivan Vrdoljak

U Narodnoj koaliciji su šokirani izjavom Kreše Beljaka, predsjednika HSS-a da će dati podršku Andreju Plenkoviću. U telefonskom razgovoru za Dnevnik.hr Siniša Hajdaš Dončić rekao je da je ovo izdaja ideala Narodne koalicije, kakvu nisu očekivali.

– HSS nažalost nije izašao iz trgovačke politike koja ih je kao stranku obilježila u posljednjih deset i više godina – rekao je Hajdaš Dončić

– Narodna koalicija samim danom izbora gubi svrhu postojanja. Svatko nosi posljedice za svoje ponašanje. Ne treba tu biti veliki analitičar tuđih postupaka. Ja znam da mi niti imamo problema unutar stranke, niti bilo što drugo. Vlada pripada Mostu i HDZ-u, neka je formiraju. Mi sigurno u tome nećemo sudjelovati, niti je podržavati – rekao je Ivan Vrdoljak, šef HNS-a.

– Upravo sam vidio vijest da će HSS podržati HDZ-ovog mandatara za sastav Vlade. Naravno da svaka stranka ima pravo odlučivati o vlastitom političkom smjeru, ali nijedna nema pravo prevariti birače. U ovom slučaju prevareni su birači Narodne koalicije, a to su i naši birači. SDP će biti čvrsta oporba vlasti ovakvog HDZ-a i njegovih starih i novih satelita. Ovakvo ponašanje samo dodatno doprinosi već ionako sveprisutnom nepovjerenju hrvatskih građana u političke stranke – poručio je Orsat Miljenić.

Izvor: ovdje

 

Odgovori

Skip to content