BUJICA: Pupovac ne može govoriti u ime Albanaca i Mađara! (video)

Pupovac ne može govoriti u ime Albanaca i Mađara! Mi nemamo ništa protiv da Hasanbegović i dalje bude ministar kulture!

U Bujici su gostovali izabrani saborski zastupnici albanske i mađarske nacionalne manjine Ermina Lekaj Prljaskaj i Robert Jankovics. Osporili su pravo Miloradu Pupovcu, čelniku SDSS-a, da govori u ime manjina koje oni zastupaju i potvrdili da će dati svoj glas mandataru Andreju Plenkoviću i ministrima koje predloži: – Pupovac nas ništa nije pitao o Hasanbegoviću. Mi ne ucjenjujemo poput njega i mi ćemo prihvatiti dr. Hasanbegovića, ako bude predložen za ministra kulture!

ERMINA LEKAJ PRLJASKAJ: – Ministar Hasanbegović je u svibnju posjetio memorijalni centar „Adem Jašari“ u Drenici na Kosovu i zajedno s ministrom Medvedom iskazao veliko poštovanje prema Albancima i našoj žrtvi. Cijenimo ga i držimo da je dobar ministar, da pozitivno utječe na odnose naša dva naroda.

ROBERT JANKOVICS: – Hasanbegović ima izvrsne odnose s mađarskim ministrom kulture i bio je dio vlade koja je nastojala popraviti štetu koju je odnosima Zagreba i Budimpešte nanio Zoran Milanović. Milorad Pupovac za svoje istupe o njemu nikada nije tražio naše odobrenje, a novinari uvijek samo Pupovcu postavljaju naručena pitanja, dok nas ignoriraju. Zato koristim ovu priliku da kažem kako ćemo mi vrlo rado prihvatiti Hasanbegovića, ako ga mandatar Plenković predloži. Nije dobro da Pupovac uvjetuje bilo što i nema se pravo pri tome pozivati na sve manjinske zastupnike!

Pogledajte cijelu emisiju:

Odgovori

Skip to content