PODRŽIMO BLANKU – POTPIŠIMO PETICIJU!

Pridružite se hrvatskim sportašima i podržite Blanku Vlašić!

Sportaši su stali u obranu svoje kolegice i hrvatske sportske heroine Blanke Vlašić. Pridružite se i vi potpori jednoj od najboljih atletičarki na svijetu, u obrani njenih (samo glasno izrečenih) svjetonazorskih stavova…

Nakon što je Blanka Vlašić počela javno govoriti o svojim uvjerenjima i svojoj vjeri jedan dio medija, novinara i kolumnista napao je poznatu hrvatsku sportašicu, jednu od tri najbolje skakačice u vis na svijetu. Njima su se pridružili i pojedinci zasipajući internetski prostor komentarima koji uvelike prelaze granice dobrog ukusa, a neki se mogu okarakterizirati i kao govor mržnje. Njihovi se autori, uglavnom, skrivaju iza anonimnosti svojih internetskih profila i istovremeno otkrivaju „tolerantnost“ dijela hrvatskog društva.

PODRŽITE BLANKU svojim potpisom – OVDJE!

Jedan od temelja demokracije je pravo na slobodu mišljenja i govora. Javni linč osoba koje se zalažu za život, obitelj ili svjedoče svoja uvjerenja sužava slobodnu javnog djelovanja stvarajući strah izražavanja vlastitog mišljenja u javnosti.

Vrijeđanje i ponižavanje pojedinaca i skupina koje izražavaju vlastite stavove i vrijednosti u hrvatskom društvu sve češće dolazi do izražaja te pokazuje razinu nesnošljivosti dijela javnosti i stanovnika RH koji se vole nazivati modernima, progresivnima i tolerantnima.

Pridružite se Blankinim kolegama i podržite pravo na slobodu govora.

Podržite Blanku koja je svojom upornošću, hrabrošću i iskrenošću poticaj za sve koji je prate i poznaju osobno i preko medija.

Potpis potpore Blanki možete ostaviti OVDJE!

Odgovori

Skip to content