HODAK: Biskup Košić opet diže tlak antifama, stranci Pametno i sličnima

Dan je 10. rujna 2016. ljeta Gospodnjeg. Izborna šutnja. Ima i pametnijih zemalja od nas koje nemaju izbornu šutnju. Što ona uopće znači? Na fejsu sve vrvi političkim izjavama kao na Jakuševačkom sajmu. Ne šute ni stranke ni budući sabornici. Možda bi šutnja i imala nekog smisla kad bi šutjeli likovi kao što je carigradski patrijarh Bartolomej I. i ostala pravoslavno-crkvena elita koja je sudjelovala u pravoslavnoj liturgiji u spomen 700 tisuća srpskih žrtava u logoru Jasenovac.

Bartolomej, Portfirije, Amfilohije, Ćulibrk. Sreća da oni nisu brojali žrtve Jasenovca, inače bi imali 7 milijuna heroja i novo-mučenika kako je to od oka ocijenio Bartolomej I. Suvremena Barolomejska noć koja nas podsjeća na onu 24. kolovoza 1572.g., kad je poklano više tisuća hugenota uoči blagdana sv. Bartolomeja. Masakr se od Pariza proširio po cijeloj Francuskoj pa je na kraju stradalo oko 25.000 hugenota. Znači 1572,g. uspjelo se doći do približno točnog broja ubijenih hugenota, a 2016.g. dolaze nam Bartolomej, Portfirije, Amfilohije, Ćilibrk i Aleksandar Vulin te nam prodaju pokvarenu bozu o 700 tisuća pravoslavnih žrtava u Jasenovcu. Hrvatski politički poltroni, kmetovi i iskompleksirani slučajni politički prolaznici šute, čkome i muče…

Gost iz Carigrada kaže: ”Poštujemo sve nevine žrtve“. Poštuje li i onih otprilike 600 tisuća izmišljenih koji se nalaze na popisu, a koji su umrli prirodnom smrću, ili onih koji za vrijeme Drugog svjetskog rata nikada nisu kročili nogom u Hrvatsku, a kamoli u Jasenovac? Ako poštuje sve žrtve zašto nije spomenuo Ovčaru, Srebrenicu, Hudu jamu u kojoj je bilo zazidano 3.000 živih ljudi, 570 tisuća političkih protivnika maršala Tita, kako to tvrdi Daily Mail, koje je Maršal dao u dvije godine nakon rata smaknuti. Taj očiti povijesni falsifikat, tu prijesnu laž “puše“ Tihomir Orešković, kardinal Bozanić i ostali. Pojavio se i židovski “mučenik“ Efraim Zuroff, tajnik Aleksandra Vulina, koji nam je nedavno otvorio oči tvrdnjom da se u Srebrenici nije dogodio genocid jer su tamo ubijeni isključivo muškarci!!!

Nešto me čudi: zašto na tu jeftinu i naivnu provokaciju nije reagirao Zoran Milanović? Zašto baš on? Zato jer je od svih hrvatskih političara jedino još on pokazao hrabrost da jasno kaže “popu pop, a bobu bob“. Pokušajte si zamisliti, vi koji se još sjećate, kako bi na to reagirao pok. predsjednik dr. Franjo Tuđman. I to za vrijeme rata kad je Jovan Ćulibrk u uniformi niškog specijalca bio u Petrinji, na domak Zagreba. No, dobro. Samo-nepoštivanje, kukavičluk, kmetski mentalitet i poltronstvo hrvatske političke nomenklature postaje trajna, fosilizirana konstanta. To je Lijepa naša! Na žalost! Što je najgore, poltronski mentalitet širi se i izvan zagađenog političkog prostora. Sjetite se čuđenja Marina Čilića koji nije mogao objasniti beogradskim novinarima tko je pozvao Thompsona u njegovu kuću prilikom proslave na US Openu i tako pljunuo istome u lice. Sandra Perković opet u razgovoru za beogradsku ”štampu” cmizdri za Jugoslavijom jer bi tobože Hrvatska i Srbija“ prošetale“ Olimpijadom. Bez obzira što je Hrvatska u Riju bila 17-ta najuspješnija država, a Srbija 32.

Turistička razmjena Hrvatske i Nizozemske u zadnjih 20 godina rekordno se povećala. Nizozemci su dolazili u Hrvatsku da potamne, a Hrvati su odlazili u nizozemske tamnice.

Čitam u Jutarnjem i trljam oči. Naslov: “Za HDZ je ulazak BiH u EU ključno pitanje vanjske politike“. Napokon jedna dobra, ohrabrujuća vijest. Dr. Davor Božinović, nekadašnji ministar obrane Jadranke Kosor, a sada navodno budući ministar vanjskih poslova u možebitnoj vladi Andreja Plenkovića je pravo osvježenje. On je odmjeren političar kome su strani ideološki sukobi i podjele. Ako slučajno opet izbije “socijalni bunt“ pa iz istočnog Mostara “obespravljeni“ narod krene paliti kuće i ustanove u zapadni Mostar onda će tako i tako tamo jurnuti Zoki Milanović, a odmjereni Davor zamolit će Jasmilu Žbanić da ne bude pretjerano gruba prema Zokiju. Davor je mlad i neodmjeren. Za njega ravnopravnost preostalih Hrvata u BiH nije bitna, barem ne previše. Ustavni sud je referendum o 9. siječnju kao Danu Republike srpske proglasio neustavnim. “Ustavni sud“ BiH se sastoji od 9 članova, dva Bošnjaka, Srbina i Hrvata te tri stranca, time što Bosanci i stranci uvijek glasuju za istu stvar jer imaju 5 od 9 glasova. I takova BiH je vanjskopolitički prioritet eventualnog novog HDZ-ovog ministra vanjskih poslova. Kakav treći etnitet, kakva sustavna politika zatiranja hrvatskog življa u BiH… to odmjereni ministar nema ni u peti. Kad postane ministar, ako politička volja od njega bude zahtijevala da u ministarstvu nađe mjesta za Stipu Mesića i Ivu Banca, on će to sigurno bez pogovorno odmah učiniti. To su naši stameni borci za prava preostalih Hrvata u BiH! Velik uspjeh bi bio kad bi se u 11 javnih poduzeća u Sarajevu zaposlio još jedan Hrvat. Tada bi se taj broj povećao za 100%. Evo, za sada znamo barem jedan vanjskopolitički prioritet RH ako ministar vanjskih poslova postane dr. Davor Božinović. Briga je to za državu, koja po mnogočemu istinski sliči međunarodnom protektoratu, zvan BiH, uđe u EU.

Dobro, da ne budem preoštar Ustavni sud BiH je sigurno i u odnosu na strance bolji od Ustavnog suda RH. Tako je ne tako davno moj klijent Ivan Bender, jedan od osnivača Herceg-Bosne, bio optužen zbog zloupotrebe položaja u slučaju prodaje mostarskog hotela “ERO“ pa je nastala šteta za Zavod PIO federacije BIH. O tome je li Zavod PIO bio oštećen ili ne ovisila je formalno-pravna sudbina Ivana Bendera. Strani “sudija“ koji je vodio predmet odredio je, što je i logično, vještačenje i vještaka financijske struke. Vještak je u svojoj opservaciji još i povisio iznos kojim je oštećen Zavod PIO. To i ne čudi kad se saznalo da je strani sudac za vještaka odredio člana nadzornog odbora Zavoda PIO. Znači zaposlenika Zavoda PIO tj. krajnje zainteresiranu osobu da Ivan Bender bude osuđen. I na temelju takvog “vještaka“ i takvog “vještačkog nalaza“ Bender dobiva 4,5 godina bezuvjetnog zatvora.

I što je ono Zoran Milanović rekao nedavno za takovu državu? Državu koja tenkovima pljačka svoje banke. Što nije radio ni Al Capone dvadesetih godina u Chicagu. Uostalom tko je kriv Ivanu Benderu što je išao osnivati Herceg-Bosnu. U perspektivi je bio Dejtonski sporazum kojim su miroljubivim Srbi dobili 49% BiH, a Hrvati slobodan i neometan izlazak iz BiH. Sad RH preuzima na svoja EU leđa da ovu ovako čvrstu pravnu tvorevinu dotegli kao svježu krv u anemičnu EU.

I na kraju jedno pitanje koje se nameće samo od sebe: da je taj strani sudija slučajno sudac u svojoj zemlji bi li u činjenično i pravno istom predmetu dozvolio da mu glavni vještak bude osoba krajnje zainteresirana da okrivljenik bude osuđen? Da to napravi već bi se drugi dan našao na ulici. Kako bi rekao Andrić čekala bi ga “Prokleta avlija.“

Rezultati izbora u BIH dobiveni su zbrajanjem i oduzimanjem glasova.

Biskup Košić opet diže tlak antifama, stranci Pametno, Jeleni Lovrić, Anti Tomiću, Vedrani Rudan i sličnima. Mirjani Mirt se j… jer nije ni shvatila što biskup želi reći glasačima. Antife koji su zgroženi ukidanjem presude Kardinalu Stepincu jer se nije dovoljno miješao u politiku, sada su konsternirani što se Biskup miješa u politiku. Oni bi se miješali u rad Crkve tako da se Crkva, kao u stara dobra vremena, gurne niz stepenice zajedno sa Stepincem. Naravno za njih je potpuno nebitan naputak o uključivanju vjernika u politički život koji su 2002.g. donijeli papa Ivan Pavao II. i tadašnji predsjednik Kongregacije za nauk vjere Ratzinger (poslije papa Benedikt XVI). Po tom naputku crkva ima pravo davati smjernice vjernicima. Ljevica ne vjeruje. Svaka budala, kad si želi osnažiti svoj progresivno društveni položaj, udara se u prsa kao Tarzanov Čita i dere se ”ja sam ateista!”. Ponekad ipak počnu vjerovati, obično pred smrt kad ih uhvati trta. Dok se bore za svoje pozicije i vlast jedva mogu tolerirati dubrovačkog biskupa Matu Uzinića. Njegovim izjavama osobito vjeruju Predrag Štromar, HNS-ov varaždinski župan, te Dubravko Bilić, SDP-ov gradonačelnik Ludbrega. Pametni Bilić odmah je skužio opasnost te je zamolio varaždinskog biskupa Mrzljaka da Košiću ukaže što građani žele čuti. Samo Evanđelje… SDP-ov Bilić savršeno zna što građani ”Saragrada” žele čuti. I on s njima i Sarom Kolak. Koja je usput rečeno morala zbrisati najprije u Rijeku, a onda u Celje jer joj je Bilić, umjesto koplja, htio uvalit SDP-ovo Evanđelje. Novinar Tomislav Mamić zvani Maminjo je, u stilu Agathe Christie, opisao modernu katoličku dramu: “U ovom slučaju blagoslov za Košića dao je varaždinski biskup Mrzljak, i to na inicijativu msgr. Josipa Đurkana, rektora sveučilišta Predragocjene krvi Isusove u Ludbregu… Mrzljak nije bio za Košića, no budući da se nije htio svađati s rektorom…“ Bravo Maminjo!!! Sjajna analiza odnosa države koju predstavljaju HNS i SDP i Crkve koja na vjerskim svečanostima ne želi govoriti isključivo o Evanđelju nego i o živim ljudima. Želi ih usmjeravati, savjetovati i uputiti u onom pravcu koji smatra dobrim za vjernike. A za nevjernike ostaje lijeva medijska falanga. Tatjana Munižaba, Ante Tomić, Indeks, Pofuk, Marko Špoljar, Silvana Perica, Jurica Pavičić, Miljenko Jergović, Boris Dežulović, Vedrana Rudan, Mirjana Mirt, Stipe Mesić i mogao bi ih nabrajati do sutra. Čemu, kad se javi samo jedan biskup u ovom slučaju Vlado Košić i odmah nastane takovo medijsko cviljenje, šmrcanje, depresija, partijski jauk i kuku lele. Odmah se hvataju za skutove biskupa Uzinića. Ali uzalud drugovi i drugarice! RH je 86% katolička i vjernička zemlja. U vaša idilična vremena biskup Košić već bi tucao kamenje na Golom otoku. A biskupi će govoriti ono što im savjest i ljubav za svoj narod nalažu. Ako vam se to ne sviđa, to gore po vas!

Čega se je odrekao Stipe Mesić u prvoj korizmi nakon što je postao predsjednik RH: Hrvata u BIH.

Na Brijunima je 5. i 6.rujna održana “Regionalna konferencija tužitelja za ratne zločine“. Prvi put od 2007.g. nisu se pojavili srpski tužitelji, što je rastužilo Slavicu Lukić. I iznenadilo. Zašto? Pa pogledajte što nam prodaje Bartolomej I., Irinej, što poručuje Sveti sinod SPC-e. Sve samo ratni zločini, genocidi i ostale gadosti koje su činili isključivo Hrvati. Zašto bi onda srpski tužitelji trebali sudjelovati u nečemu o čemu se barem u Srbiji sve zna. Vučić kaže da je u četiri godine u Jasenovcu bilo ubijeno 500.000 Srba. Nikolić kaže da ih je bilo čak 700.000. I za Srbe je time sve jasno. Ali nije jasno da hrvatski DORH, usprkos svemu, pribavlja i transferira dokaze Srbiji kad ona sudi Veljku Mariću. Ključni dokaz o ubojstvu naoružanog civila Petra Sljepčevića pred beogradskim sudom osigurao je DORH. Uz bratsku pomoć Freda Matića. Očito je da se tu ne radi samo o političkom poltronstvu. Nego o jedinstvenom pravosudnom fijasku DORH-A Lijepe naše.

Svojedobno su novinari pitali Stipu Mesića kako misli pomoći sve brojnijoj hrvatskoj populaciji u Haagu, a Predsjednik je navodno spremno odgovorio: “Tražit ćemo postavljanje dvojezičnih natpisa.“

Izbori su prošli. Za HDZ dobro, za ljevicu loše, a za duboko podijeljenu Hrvatsku još lošije. HDZ 61 mandat, SDP 54, Most 13, Živi zid 8 itd. Izlaznost na birališta i nije bila tako loša. Prema podacima iz zemlje je do 19 sati izašlo 10.000 ljudi. Neki su iznenađeni, a neki uvrijeđeni. Sad je samo pitanje tko će prijeći preko mosta ili ga zapaliti. Mostarina će biti izuzetno skupa. Plus PDV. Slaba izlaznost koštala je SDP. Jugonostalgičari i orjunaši nisu mogli oprostiti Milanoviću “grubi“ nasrtaj na njihovu vječnu ljubav Srbiju. HDZ-ovci disciplinirani k’o Prusi uvijek izlaze i glasuju za “naše“. “Pametno“ će se nastaviti onako žestoko antifašistički boriti protiv vjeronauka, ali izvan Sabora. Autentični članovi Živog zida ostat će opozicija te će i nadalje pomagati onima kojima je pomoć potrebna sad, a ne u nekoj apstraktnoj budućnosti. Novi igrači “kupljeni“ u zadnjem prelaznom roku brzo će pronaći nove (zastupničke) klubove. Milan Bandić 365 ostao je s opet dva zastupnika stabilan prvoligaš. Dijaspora 2 mjesta HDZ-u, a jedno generalu Glasnoviću. Šteta što se nije mogao kandidirati Stipe Miočić. I kaj sad? Bez koalicije neće ići. Male ili velike. Velika koalicija bila bi dar s neba. Kad se dvije stožerne stranke slože ne treba nam više ni opozicija ni izbori. Treba samo pošteno i pravedno raspodijeliti ministarstva i državne ustanove. Da svi budu zadovoljni i siti. Sve za Hrvatsku… U toj situaciji najbolje je Most rekonstruirati, a Živi zid dati mladeži stranke Pametno za crtanje revolucionarnih grafita. Onda svi možemo “napadat’“ Srbiju i stavit’ Stipu Mesića bez bojazni da ćemo popušiti izbore.

Ne mogu završiti ovaj tekst, a da još jednom ne citiram starog cinika Harimmana koji još davno rekao: “U politici su važne samo dvije stvari. Prva je novac, a druge se ne mogu sjetiti.“

Autor: Zvonimir Hodak/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content