KAKVA SRAMOTNA POLITIKA: Kako ih nije sramota pred Bogom i pred svojim narodom?

Zar je normalno da najviše hrvatske civilne i crkvene vlasti, kao prijatelje prihvaćaju ljude koji su došli optuživati hrvatski narod za zločine koje nikad nije počinio, što su i učinili pozivajući se u Hrvatskoj javno na 700,000 žrtava Jasenovca, za koje svatko zna da su lažne.

Kako opisati ovakav odnos hrvatskih vrhovnih poglavara prema ljudima koji su došli ovako klevetati njihov narod, pripisivati mu takve zločine i proglašavati Hrvatsku zemljom Srpske pravoslavne crkve?

Ne ide to u moj mentalni sustav i ja se zgražam na ovim događajima. Jesu li to nabolji ljudi koji se u Hrvatskoj mogu naći da predstavljaju hrvatski narod? Mene ne čudi što su SPC i srpsko političko vodstvo odlučili u Hrvatskoj širiti svoju najprljaviju propagandu, kad im je za to pružena prilika, nego me čudi da im to dozvoljavaju oni koji su pozvani štititi hrvatske interese, da toliko godine nakon Drugog svjetskog rata pa i tolike godine otkako je uspostavljena hrvatska samostalnost, još uvijek dozvoljavaju da se po hrvatskom narodu u sred Hrvatske, nabacuje takvim i tolikom blatom.

Iako Hrvatska na kukavički način odbija formirati Institut za istraživanje žrtava i na znanstvenoj bazi jednom za uvijek uspostaviti stvarne statistike, brojni hrvatski povjesničari jasno dokazuju da po iskazima svjedoka, u Jasenovcu nije bilo takvog pokolja i da to fizički nije moglo biti provedeno u tom periodu na tom prostoru.

Ovo nije ni manje ni više nego žrtvovanje vlastitog naroda, njegova digniteta i časti, u ime internacionalnog ekumenizma, koje se sada, nakon afere oko kanonizacije Stepinca, pokazuje u još gorem svjetlu.

Kako ja mogu podržati ikoga u budućim izborima kada niti jedan od dva bloka u svom programu nema reviziju povijesti i uspostavu istine, kad ne samo da ne priznaju Hrvatsku pravoslavnu crkvu, nego raširenih ruku dočekuju one koji Hrvatsku ne priznaju ni kao samostalnu državu, kako bi mogli, kad se za to ukaže nova prilika, krenuti u novi pohod?

Kako ih nije stid gledati kako ovi dželati s jasenovačkim, više nego udesetostručenim maljem mlave po hrvatskim glavama, dok ih oni kao prijatelje, raširenih ruku dočekuju u Hrvatskoj, a prema programima glavnih stranaka je jasno da se nema namjere ovu rabotu ni u buduće zaustaviti?

Što mene briga hoće li na vlasti biti ljevica ili desnica kad i jedni i drugi toleriraju, ne više što Vulin, Irinej i drugi šalju uvrede na račun Hrvatske iz Beograda, nego što sada dolaze u Zagreb raditi to isto uz blagoslov kastriranog hrvatskog vodstva.

Ja vjerujem da bi i onaj najgori CKSKH reagirao i da bi se netko tamo ustao i rekao “Što je previše, previše je.”

Predsjednik Tuđman ih sada mora iz groba proklinjati, na što su sveli državu za koju su se Hrvati tako krvavo izborili.

Mi ćemo se riješiti ovog jada, a oni će u hrvatsku povijest na crne stranice.

Dinko Dedić/Hrvatsko nebo/dragovoljac.com

Odgovori

Skip to content