MIŠETIĆ OBJAVIO: Vesna Teršelič tražila da se procesurira Jure Radić

Foto: narod.hr

Odvjetnik Luka Mišetić na Twitteru je objavio link na članak iz kojeg je vidljivo kako je svojedobno, nakon osuđujuće presude njegovom klijentu, Vesna Teršelič tražila procesuiranje Jure Radića.terselic_izjava_radic

Prenosimo izvod iz tog intervjua voditeljice za suočavanje s prošlošću Documenta koji je dala za Danas.hr:

“…Tribunal ima jako dobru web stranicu sa svim optužnicama. Nažalost, transkripti su na engleskom i nadam se da će biti prevedeni na hrvatski. Udruge su pokušale objasniti što presude znače, pogotovo udruženi zločinački pothvat, gdje se spominju ključni, pokojni političari, Tuđman i Šušak. Gorak je okus ostao jer su osuđeni samo generali. Za mene je ključno pitanje odgovornosti političara, osoba poput Jure Radića, koji se spominje u presudi. On je i dalje vrlo aktivan i daje mu se velik prostor, a očekivala bih od medija da su puno prostora dali pravnicima i raspravama profesora pravnih fakulteta, pogotovo zbog studenata. Ne vidim niti dovoljno aktivnosti i zauzimanja stavova. Državno odvjetništvo je u utorak objavilo dodatne podatke o Oluji, koje je moralo objaviti prije. Što se tiče Lore, stvarno postoji Bajićeva odgovornost za zakašnjelo procesuiranje.

I opet se ne spominje Jure Radić.

Opet se ne spominju imena! Objavili su brojke, a važna su imena žrtava jer se već godinama operira podacima. Ukoliko tvrde da su nekad osumnjičeni za ubojstva civila osuđeni, zašto ne objave imena pravomoćno osuđenih, mjesta počinjenja zločina. Treba biti konkretan, nije vrijeme da se barata statistikama jer se njima previše manipuliralo u prošlosti, sad je vrijeme da se objave skenirane presude, rekla je, između ostalog Vesna Teršelič u intervjuu objavljenom pod naslovom “Nikad nije prekasno da se Gotovina pokaje”.

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content