NOVE SDP-ove MUKE: Kako razbiti ‘Živi zid’?

Najnovije anketna istraživanja prema kojima bi Živi zid mogao dobiti čak osam mandata na izborima u nedjelju, zabrinule su vrh SDP-a

Osim što to znači da bi SDP zbog toga i u drugoj, i osmoj i nizu drugih jedinica mogao ostvariti manje mandata nego što su se nadali, to će ih prisiliti i da uz pregovore sa IDS-om i djelom “manjinaca” postizborno pregovaraju i sa Živim zidom, smatraju u SDP-u.

Dio ljudi u vrhu Partije s Iblerovog trga vrlo je sklon ideji da se umjesto s Mostom i Božom Petrovom, koji Zorana Milanovića ne želi na mjestu predsjednika Vlade, još prije izbora krenu u pregovare sa Živim zidom.

Kako se čini, neki kontakti već su uspostavljeni, a neki postoje i od ranije.
-Kontakti od ranije postoje s ljudima koji su ranije bili dijelom Mosta, a onda su se pridružili Sinčiću, poput Jure Martinovića, i glavni operativci s Iblera ovih dana rade na tome, svjesni da je komunikacija s Mostom sve slabija i da će SDP i partneri nakon izbora morati tražiti nove partnere – tvrdi Novi list.

S druge strane mogu se čuti tvrdnje kako SDP vjeruje da će skupina oko Ivana Sinčića biti tvrd orah. Međutim, nadaju se kako trojicu bivših zastupnika Mosta, Lovrinovića, Martinovića i Mišića, te predstavnike udruge Franak mogu pridobiti za sebe i tako pokušati doći što bliže brojci od 76 “ruku” u novom sazivu Sabora.

Ukoliko se ta informacija pokaže točnom onda je očito da ćemo nakon nedjelje gledati operaciju razbijanja Živog zida, identičnu onoj s pokušajima razbijanja Mosta koju smo gledali nakon prošlih parlamentarnih izbora.

M.M./hrsvijet.net

1 comment

  1. MOLOTOV

    Nije baš poznato je li Sinčić Hrvat ili…. Ako je Hrvat, pravi iskonski, onda zasigurno neće ići sa SDP-om i njihovim guzoljupcima jer oni zbilja nemaju veze s ičim hrvatskim !!!

Odgovori

Skip to content