PAVKOVIĆ: Kad ćemo doživjeti da Hrvatska počne javno progoniti ‘čede’, kojih ima od vrha do dna?

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), priopćenjem se osvrnuo na najnoviji skandal koji nam plasiraju iz Beograda. Evo što Pavković piše o uhićenju navodnog hrvatskog agenta:

“Nakon više od šest godina, odnosno od uhićenja ili bolje rečeno kidnapiranja hrvatskog branitelja Veljka Marića u Srbiji, kojeg su nakon toga bez dokaza u Beogradu osudili na drastičnu kaznu od 12 godina, ponovno jedan (pravi) skandal na relaciji Srbija-Hrvatska.

Srbijansko tužiteljstvo potvrdilo je da je „tamo daleko“ uhićen muškarac i da je optužen za špijunažu te da ima državljanstvo Republike Srbije i Hrvatske. Kasnije su mediji s naše i njihove strane javili da je riječ o Čedi Čoloviću (57), časniku u mirovini Republike Srpske, zbog kojeg je navodno u Hrvatskoj uhićeno desetak srbijanskih ratnih zločinaca.

Takav skandal se ne pamti već duže vrijeme. No, ono što su Srbi najavljivali, očito su počeli provoditi, a umjesto uhićenja hrvatskih branitelja počeli su žustro s uhićenjem „hrvatskog špijuna“.

Sada se s nestrpljenjem pitamo: hoće li doći i do razmjene špijuna? Valjda su i hrvatske tajne i ine službe uhitile, ili se pripremaju da to učine, nekog tko ima veze sa špijunažom za Srbiju? Kako to da Srbi već godinama znaju „sve“ i o hrvatskim braniteljima, a Hrvati „baš ništa“ o onima koji su bili agresori na Republiku Hrvatsku, koji su činili najteže ratne i ine zločine u Vukovaru, Pakracu, Lipiku, Škabrnji, Gospiću, Zadru, Osijeku i u niz drugih mjesta i gradova Lijepe naše?

Vjerujemo da hrvatske tajne službe dobro znaju tko osim Pupovca, Stanimirovića, Mesića, Josipovića, Pusića, Teršelić i sličnima, kontinuirano komunicira s „drugom stranom“, pa im možebitno prenose i informacije iz Registra branitelja, ili pak gospodarske o Todoriću i drugima koji su već kao doma i u Hrvatskoj i u Srbiji.

Možemo očekivati da će „špijun Čedo“ vrlo brzo dobiti najmanje 12 godina robije, kao uistinu nevini Marić. No, kad ćemo napokon doživjeti da i Hrvatska počne javno progoniti „čede“, kojih ima od vrha pa do dna?

U ovakvim prigodama (kao na filmu) možda ćemo biti svjedoci, kao što smo rekli, i razmjene „špijuna“. Neki se šale pa kažu, kad je bal nek je bal! Mi vama pupovce, a vi nama –naše!

I neka dalje cvate tisuću cvjetova – rekao bi Mao Ce Tung!”

 

Odgovori

Skip to content