PETERNEL: Crvenkapice su se opet uzjogunile

Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Igor Peternel na svojem Facebook profilu odgovorio je na tekst portala Index.hr pod naslovom “Peternel predlaže izbacivanje studenata s Filozofskog: ‘Ja bih to riješio za par minuta'”. Evo što je napisao:

“Crvenkapice su se opet uzjogunile:
1. dragi indexovci,,
da je pravde i pravne države vaš portal odavno više ne bi postojao jer bi bio ugašen obzirom da ste firma utajivač poreza
2. Silno vam je stalo do progresivnih sloboda, a svojedobno ste objavili otvoreno pismo Aleksandre Kolarić u kojem ona traži otkaz dubrovačkom profesoru koji se usudio ironizirati njen lik i djelo. Pismo objavljujem dolje
3. U ovoj pobuni demonstranti prijete da će fizički onemogućiti odvijanje nastave ako dekan ne ode u roku od par dana, a huškačku podršku im pritom pružaju pobunjeni profesori, forum mladih SDPa, Ranko Ostojić, Bojan Glavasevic, Urša Raukar i određene skupine koje pripadaju lijevom politickom spektru. Dakle to je direktno miješanje u autonomiju sveučilišta.
4. Sve u svemu, nekad ste bili kao medij opaki, a sada ste samo smiješno patetični”, napisao je Peternel.

Evo što je Peternel napisao prije nekoliko dana, a na što je prozvani portal reagirao:

“Plenum studenata zaključio da ce blokirati zgradu fakulteta do ostavke dekana i rektora. Inače domet hrvatskih studentskih promišljanja drustva je brundanje zbog kvalitete hrane u SC-u i dekanskih rokova, a sada su odjednom silno buntovni. Da ih se pet isključi s fakulteta i suspendira par mentora huškača poput Kapovića koji iza njih stoje, pobuna bi bila gotova u pola sata!”

i još je (Peternel) dodao:

“Plenum studenata Filozofskog na livadi ispred faksa. Mladi revolucionarni lijevi lavovi protiv strašnog dekana koji ce ih sve pokrstiti. Bar su im tako rekli neki profesori koji se vide kao dekani”

Ostaje nam zapitati se što je to Peternel netočno napisao. Štoviše, čini se da je pogodio točno ‘u sridu’.

Odgovori

Skip to content