Srbi najavljuju uhićenja još desetak ‘hrvatskih špijuna’!

Srbijanska Bezbednosno-informativna agencija u sljedećim bi danima trebala privesti još desetak osoba koje istražuje zbog sumnje da su špijunirali za Hrvatsku, javlja Jutarnji list.

Informacija nema službenu potvrdu, a donose je beogradski mediji kojima je i u nedjelju glavna tema bilo uhićenje umirovljenog časnika JNA Čede Čolovića kojem se, doznajemo u beogradskom Višem tužilaštvu, na teret stavlja kazneno djelo špijunaže u korist hrvatske države za koje je predviđena zatvorska kazna od najmanje deset godina. Pod istragom su, pišu srbijanske novine, ne samo vojna lica nego i neki predstavnici medija koji su navodno bili bliski s hrvatskim vlastima te se sumnja da su im prenosili određene informacije.

Čolović je u nedjelju iz pritvora doveden na saslušanje u beogradsko Više tužilaštvo. Prema šturim informacija koje smo uspjeli dobiti od glasnogovornice Tužilaštva Tatjane Sekulić, u zgradu Tužilaštva, poznatiju kao Palata pravde u Savskoj ulici, dovezen je u tajnosti policijskim vozilom oko 8.30 sati. Iza 14 sati iz Tužilaštva su samo priopćili “kako je nakon donesene naredbe o provođenju istrage i saslušanja osumnjičenoga, tužitelj sucu Višeg suda u Beogradu predložio da mu se odredi pritvor zbog opasnosti od bijega, da ne bi utjecao na svjedoke i ponovio kazneno djelo kao i zbog uznemirenosti javnosti”. Do nedjelje u 15 sati Čolović nije bio izveden iz oronule zgrade Palate pravde (kojoj navodno predstoji renovacija te će se pravosudne institucije preseliti na drugu lokaciju) ispred koje se oko podneva okupilo nekoliko novinarskih ekipa, ali su se brzo razišle jer baš nikakve informacije nisu bile dostupne pa je krenulo nagađanje da Čolović uopće nije ispitivan tamo nego na nekoj drugoj tajnoj lokaciji.

Odvjetnica koja je Čoloviću dodijeljena po službenoj dužnosti također nam nije htjela ništa reći pa čak niti potvrditi da ima ikakve veze sa slučajem. Nikakve novosti nisu imali ni članovi Čolovićeve obitelji koja živi u selu Ugrinovci pokraj Beograda.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Odgovori

Skip to content