MUK U SRBIJI Povijesne kvalifikacije: Dok Kosovo lovi bodove, Srbi love izmišljene hrvatske špijune

Foto: fah
Reprezentacija samostalne, suverene države Kosovo kreće danas u svoj povijesni put prema Svjetskom nogometnom prvenstvu koje se za dvije godine igra u Rusiji. Povijesna avantura kosovske reprezentacije, koja prvi put sudjeluje u kvalifikacijama za SP pod okriljem krovne svjetske nogometne reprezentacije FIFA-e, očito nekima smeta. Nekima, naravno, u Srbiji. Kosovo prvu nogometnu postaju na putu prema Rusiji ima u Finskoj.

Važno je naglasiti da je Kosovo priznato od strane Fife te Uefe, dakle, legalno kao država i punopravni član najvažnijih svjetskih nogometnih organizacija sudjeluje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, Srbija to ne prihvaća. Međutim, njih u Srbiji se zapravo ništa i ne pita, ostaje im tek jal, nemoć, ogorčenje, na neki način i bijes, kod onih radikalnijih u Srbiji, kojih nema puno, tek 80 posto. Za takve će jedna suverena država, kao što je to danas Kosovo, uvijek biti dio Srbije, no, za takve će i takozvana “Krajina” uvijek biti država, a ne propala fašistička tvorevina.

Cra2rgmW8AAWkXD

U Srbiji tako i neke kladionice ne priznaju samostalnost Kosova te u ponudi odmah iza utakmice Hrvatska-Turska (barem priznaju hrvatsku smostalnost, i to je nešto) stoji tip prema kojem igraju reprezentacije Finske te reprezentacije koja se po njima zove “Kosovo je Srbija.” Radi se o kladionici u sjevernom, “srpskom dijelu Kosovske Mitrovice.”

Kosovo se nalazi u grupi zajedno s Hrvatskom, u kojoj su još Finska, Island, Turska te Ukrajina.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content