Više od milijun Meksikanaca izašlo na ulice u borbi za roditeljska i obiteljska prava

Iako su domaći mediji prenosili vijest o nekoliko tisuća okupljenih, prošlog vikenda je više od milijun Meksikanaca, točnije njih 1 140 580, u 122 grada, izašlo na ulice ujedinjeno uz Nacionalnu frontu za obitelj – Frente Nacional por la Familia, u borbi za roditeljska prava i slobodu da obrazuju svoju djecu, za brak kao zajednicu jednog muškarca i jedne žene i za obitelj.

24. rujna u glavnom gradu – Ciudad de Méxicu održat će se pak Nacionalni marš za obitelj kojeg organizira gore navedena organizacija – Nacionalna fronta za obitelj.

Do marša će doći zbog toga što je u svibnju ove godine predsjednik Meksika, Enrique Peña Nieto, predstavio ustavnu reformu koja bi utjecala na meksičke obitelji, instituciju braka, roditeljska prava i obrazovni sustav.14317339_1300716083281675_4833606011400762232_n

Naime, predložena reforma nameće u obliku školskog kurikula djeci rodnu ideologiju, te promiče ideje od toga da brak nije zajednica muškarca i žene do poticanja djece da sama odrede/odaberu spol koji žele u ranoj dobi.

Ovom reformom, napominju iz Nacionalne fronte za obitelj, ignoriraju se sloboda i prava roditelja da samostalno odlučuju o obrazovanju svoje djece, u skladu s njihovim stavovima i uvjerenjima, uključujući i moralna i etička učenja.

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content