HVIDRA GRADA ZAGREBA PROTIV BILO KAKVIH PREGOVORA SA ČETNICIMA

Potencijalnim hrvatskim pregovaračima poručujemo:

„Gospodo, ako vam je težak stijeg čestitosti, utaknite ga u zemlju gdje počivaju naše kosti – mi ćemo ga držati“.

Više tisuća hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Grada Zagreba učlanjenih u Zajednicu udruga i članova HVIDR-a Grada Zagreba s nevjericom gleda i najoštrije osuđuje još jednu manipulaciju prema hrvatskim dragovoljcima, braniteljima i ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj. „Udruženje učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije“ i „Savez ratnih veterana Srbije“ predlaže i nudi zajednički susret „bratstva i jedinstva“ na kojem planiraju uz „uvažavanje i poštovanje poslati poruku mira i pomirenja među narodima i političarima“.

HVIDR-a Grada Zagreba se protivi i najoštrije osuđuje započetu političku manipulaciju, koja je u svojim temeljnim nakanama protivna hrvatskom domoljubnom, braniteljskom i stradalničkom korpusu u Republici Hrvatskoj. Ni pod koju cijenu ne pristajemo na lažno mirotvorstvo onih snaga koje su pod vodstvom velikosrpske politike izvršile genocidnu agresiju na Republiku Hrvatsku i odgovorne su za pogibiju na tisuće hrvatskih branitelja i heroja Domovinskog rata, hrvatske djece i nedužnih civila.

Smatramo također, da navedena inicijativa ima za cilj unutarnje i međunarodno obezvrijeđivanje značaja i snage hrvatske države i njenih institucija vlasti, koje su jedine odgovorne i kompetentne za provedbu međunarodne i bilateralne suradnje, te rješavanja svih posljedica proisteklih agresijom na Republiku Hrvatsku. Opetovano poručujemo hrvatskoj i međunarodnoj javnosti da je status i položaj hrvatskih branitelja te stradalnika Domovinskog rata u hrvatskom društvu i međunarodnom okruženju u isključivoj ingerenciji Ministarstva hrvatskih branitelja i Vlade Republike Hrvatske.

Sagledavajući ogromne žrtve branitelja i civila u Domovinskom ratu, iseljavanje hrvatskog pučanstva, razaranje i uništenje hrvatskih crkava, škola, bolnica, čitavih sela i gradova, HVIDR-a Grada Zagreba se protivi, osuđuje i ne pristaje na ponuđene „dobrosusjedske susrete bratstva i jedinstva“ sa onima koji su izravno odgovorni za počinjena zlodjela tijekom velikosrpske agresije na našu Domovinu.

Potencijalnim hrvatskim pregovaračima poručujemo:

„Gospodo, ako vam je težak stijeg čestitosti, utaknite ga u zemlju gdje počivaju naše kosti – mi ćemo ga držati“.

Predsjednik

HVIDR-a Grada Zagreba

Ante Tandara

Izvor: Dragovoljac.com

Odgovori

Skip to content